Septembarska revizija raspodele dozvola za 2021 – ulazni podaci

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je ulazne podatke za septembarsku reviziju godišnjeg plana raspodele za 2021. godinu.

Obaveštenje MGSI kao i ulazne podatke možete pogledati OVDE.  Primedbe na objavljene podatke je moguće dostaviti do utorka, 31. avgusta 2021. godine.

– U Izveštaju o voznom parku na dan 10. avgust 2021. godine se nalazi i podatak o validnosti sertifikata (datum do kada je sertifikat važeći). Bodovanje vozila za utvrđivanje septembarske revizije godišnjeg plana za 2021. godinu će se vršiti samo za vozila sa važećim sertifikatima na dan utvrđivanja septembarske revizije – navedeno je u obaveštenju Ministarstva.

Poslovno udruženje Međunarodni transport podseća da je članom 27. Uredbe o raspodeli stranih dozvola definisano da „nadležni organ prevozniku raspodeljuje u fiksni deo pojedinačnog plana raspodele onoliki broj pojedinačnih dozvola koliko mu je ostalu u pojedinačnom planu a najviše 25% od fiksnog dela pojedinačnog plana utvrđenog planom raspodele na osnovu broja do tada zaduženih dozvola“.

Ovo praktično znači da ukoliko prevoznik želi da zadrži svoj fiksni deo plana raspodele u obavezi je da ZADUŽI najmanje 75% pojedinačnih dozvola sa svog plana do septembarske revizije, navodi Pumedtrans.