Serviseri Volvo centra Novi Sad učestvovali na svetskom finalu takmičenja u Brazilu

Četvoročlani tim NS Red Eagles, iz „Volvo“ prodajno-servisnog centra u Novom Sadu, ove godine je stigao do svetskog finala takmičenja zaposlenih u servisnim radionicama i posleprodajnim službama kamionskih i autobuskih proizvođača – Volvo VISTA.

Kako su saopštili iz „Volvo“-a, ovo je najbolji rezultat u dosadašnjih pet učešća naših ekipa. Među 40 timova iz celog sveta novosadski „crveni orlovi“ – Bojan Džambas, Mirsad Marijanica, Siniša Jurošević i vođa tima Milan Skakić – zauzeli su središnji deo tabele.

Ovogodišnje takmičenje održano je krajem juna u brazilskom gradu Kuritiba.

– I sam plasman na svetsko finale je ogroman uspeh, ali ne treba da budemo nezadovoljni ni postignutim u Kuritibi, jer je naš tim bio ispred država sa mnogo razvijenijom i brojnijom „Volovo“ servisno-prodajnom mrežom, recimo Francuske, Turske, Argentine, Indije, Indonezije, Grčke – kaže Goran Kulevski, VISTA market lider za tržišta Srbije i nekoliko susednih država.

Kao i na polufinalnom takmičenju za region Centralne i istočne Evrope, na kojem je tim NS Red Eagles osvojio prvo mesto i tako se kvalifikovao za finale u Brazilu, odmeravanje znanja, veštine, spretnosti i inventivnosti odvijalo se na više „stanica“, koje su bile kombinacija praktičnog rada i teorije. Za rešavanje zadataka u Kuritibi, u velikom kompleksu „Volvo“ prodajno-servisnog centra, bilo je određeno po 25 minuta na 10 različitih „stanica“.

Takmičari iz Srbije pokazali su zavidno znanje i umešnost, posebno na „stanici 4“ (simulirani kvar kamiona koji onemogućava startovanje motora), ali su na ostalim zadacima rezultati ipak bili nedovoljni za bolji plasman od 21. mesta.

Takmičenje VISTA u sezoni 2017-2018 je održano pod sloganom – „Sve je u performansama“ i najmasovnije je u šezdesetogodišnjoj istoriji ovog korisnog i specifičnog odmeravanja veštine i znanja: za učešće u ovom ciklusu prijavilo se čak 19.706 zaposlenih u „Volvo“ servisno-prodajnim centrima širom sveta, okupljeni u 5.222 tima.

U decembru prošle i januaru i februaru ove godine održana su tri kruga nacionalnih teorijskih i praktičnih nadmetanja (Competition Part One, Pit Stop Challenge, Competition Part Two). Iz Srbije je u prvoj fazi učestvovalo osam timova.

Podsećanja radi, prvo takmičenje zaposlenih u „Volvo“ radionicama održano je na lokalnom nivou, u Švedskoj, 1957. godine. Od 1977. se organizuje i u drugim državama, kao lokalno i regionalno nadmetanje. Prvo svetsko VISTA finale održano je 2007, potom 2009, 2011, 2013, a prošlo 2016. godine.

Foto: Volvo Trucks Srbija