„SMS-Šped“ kupio šest „Volvo“ kamiona

Foto: volvotrucks.com
Foto: volvotrucks.com

U novoformiranu kompaniju „SMS-Šped“ iz Beograda, koja će se za sada baviti isključivo distributivnim prevozom, početkom jula stigli su prvi Volvo kamioni – svi su iz FL familije. Novi kupac se opredelio za dva vozila ukupne mase 12 i četiri ukupne mase 16 tona. Svih šest pokreću isti motori – od 240 KS sa Euro V  EEV sertifikatom, koji su „spareni“ sa ručnim šestostepnim menjačima.

Izotermička nadgradnja za sva vozila je napravljena u kompaniji „Marcar“ u Kniću, a tamo su ugrađeni i rashladna tehnika „Thermo King“ i hidrauličke utovarne rampe poznatog holandskog proizvođača „Dhollandia“. – Za „Volvo“ sam se odlučio jer sa kamionima te marke dugogodišnje odlično iskustvo ima otac Gradimir, vlasnik i osnivač kompanije „Grade Trans“ iz Čačka, u čijoj se floti trenutno nalazi 40-tak kamiona ove marke –  kaže osnivač i direktor „SMS-Špeda“, 25-godišnji Stefan Petrović.

 – Novi „Volvo“ kamioni su odmah dobili posao: moja kompanija je zaključila višegodišnji eksluzivni ugovor za distribuciju mleka i mlečnih proizvoda kragujevačke mlekare, koja od 2011. posluje u sastavu nemačke grupe „Meggle“. Čitav vozni park, koji trenutno čini 18 vozila (šest novih Volvoa, osam polovnih kamiona slične kategorije uvezenih iz Nemačke i četiri nova distributivna vena) će biti angažovan prevahodno za distribuciju „Meggle“ proizvoda u Srbiji, ali i u okolnim državama.

Potpuno samostalan u novoj kompaniji i u novom poslu, Stefan dosledno nastavlja putem kojim je pre 16 godina krenuo otac Gradimir, kada je kupio prvi „Volvo“ kamion. Zahvaljujući pouzdanosti, kvalitetu, izdžljivosti i ekonomičnosti prvi polovan „Volvo“ je ubrzo „dovezao“ drugi – nov. U godinama koje slede transportna flota najvećeg prevoznika sirovog mleka na Balkanu je permanentno obnavljana „Volvo“ kamionima – poslednji put ovog proleća, kada je „Grade Trans“ preuzeo prva dva FH tegljča nove generacije sa Euro VI motorima.