Top 5 poznatih žena kamiondžija!

Ženski vozači čine samo 5,1% vozača kamiona u čitavoj kamionskoj industriji. Njihov posao nije uvek lak, ali postoji jedna česta tema koja je zajednička svima: Sve vole svoj posao!

Kompanija UTECH, koja je posvećena pronalaženju rešenja i informacija od značaja za transportnu industriju, objavila je priču o 5 žena koje su stekle popularnost zbog svojih karijera vozača kamiona, kao i životnih saveta koje su prikupile tokom godina. Dozvolite im da vas inspirišu i možda će i vama postati san da postanete vozač kamiona.

1. Kitty Liang

Kitty Liang je vozač kamiona iz Sakramenta u Kaliforniji. Poreklom iz Kine, preselila se u Sjedinjenje Države sledeći svoju strast prema umetnosti i pisanju. Međutim, kada je magistrirala englesko kreativno pisanje, znala je da ne želi da ostane zaglavljena u kancelariji do kraja svog života. U kombinaciji sa njenim ciljem da vidi više od njenog novog doma i zemlje, ovo je ubedilo Kitty da postane vozač kamiona. Kao vozač kamiona za „Schneider„, Kitty  se uvek osećala dobrodošlom u kamionskoj industriji i želi da to znanje prenese drugima. Posao nikad nije pretežak i uvek joj pruža osećaj ispunjenosti, a nada se da će drugi osećati isto.

2. Molly Sizer

Molly Sizer je postala vozač kamiona, jer je znala da je obuka kratka i da će imati stalnu platu. Sada, ona zaista ceni sigurnost posla i svesrdno uživa u njemu. Nikada nije bilo lako, ali ona voli naporan rad. Ne postoji ništa bolje od vožnje na otvorenom putu, koja je poput letenja. Molly priznaje da postoji rodna pristrasnost u kamionskoj industriji, naročito prilikom procesa zapošljavanja i regrutovanja. Usput je naučila da ostane čvrsta pri svom stavu u svakoj situaciji. Važno je napomenuti da Molly radi za kompaniju koja je nikad nije diskriminisala. Iako svakodnevno radi sa velikim brojem muškaraca uvek se osećala podržavano i poštovano u svom poslu.
Međutim, uprkos diskriminaciji, Molly želi da podigne svest o tome da je uzbudljivo i zadovoljavajuće biti žensko u kamionskoj industriji.

3. Sharon She So Fabulous

Sharon She So Fabulous je YouTube lifestyle zvezda, poznata po njenim strastima, dekorisanju interijera i kućnom dekoru, kojima se bavi u slobodno vreme. Međutim, ona je takođe vozač kamiona, čime se bavi već 4 godine.
Sharon je postala vozač kamiona, jer se i njen otac bavio time. Rano u životu je učila o industriji i oduvek je znala kako želi da postane vozač. Međutim, život i deca su je u tome omeli, pa se tek kasnije pojavila prilika da ostvari svoje snove, šta je od tada i postigla. Sharon voli svoj posao, jer ga ne doživljava kao takav. Međutim, započinjanje posla odmah nakon završetka prekvalifikacije za vozača kamiona je sasvim druga priča, vožnja širom zemlje je imala negativan uticaj na njen život više od godinu dana. Sada se Sharon drži utvrđenih ruta za poštansku službu u Njujorku, u čemu neizmerno uživa. Sharon želi da podeli svoju strast ka dekorisanju na njenom YouTube kanalu, ali ona takođe želi da podeli njen život vozača kamiona. Ona želi da pokaže šta žene trpe u industriji, ali i da se zbliži sa drugim ženama i da pošalje pozitivne želje svima koji gledaju njen kanal.

4. Ahesa – „Sunshine“

Ahesa, poznata po nadimku „Sunshine“, je takođe vozač kamiona sa popularnim YouTube kanalom. Poreklom iz Detroita, Sunshine poseduje Highway Divas, transportnu kompaniju sa sedištem u Arkanzasu. Sunshine je oduvek želela da postane vozač kamiona, jer je to nju oduvek privlačilo. Kada je počela detaljno da istražuje ovu karijeru, otkrila je kako bi ona mogla biti profitabilna i odlučila se da sledi svoja interesovanja. Sunshine ima uspešnu karijeru u kamionskoj industriji, koja joj je pomogla da sazri. Ona je stekla individualnu snagu i samopouzdanje i ima više poštovanja prema velikim kamiondžijama bez izuzetka. Iako niko ne veruje da je ona vozač kamiona, Sunshine je i dalje ponosna na njen posao, i ne dozvoljava da to utiče na njen pozitivan stav. Njen cilj je da edukuje i inspiriše druge žene da se pridruže industriji u kojoj dominiraju muškarci, jer su nagrade izuzetno vredne. Ona ne želi da rodna diskriminacija ili stereotipi o kamiondžijama odbiju žene, umesto toga, ona se nada da će i drugi pratiti svoje snove.

5. Nicole Strickland

Nicole Strickland je 29-godišnja samohrana majka i vozač kamiona. Postala je vozač kamiona sa 19 godina, kada je dobila sina, jer je želela finansijsku stabilnost. Sada Nicole zarađuje 58-70.000 dolara godišnje i radi 50-70 sati nedeljno. Nicole je lično iskusila rodnu diskriminaciju na poslu, i priznaje da to može doprineti težini posla. Ona takođe priznaje izazove rada na lokalnom nivou u odnosu na otvoren put, jer je teže balansirati roditeljske odgovornosti i dovoljno se odmoriti za posao. Međutim, Nicole je posvećena svom poslu i uživa u svojoj karijeri. Ona zna da vozeći kamion može pružiti sinu život kakav zaslužuje.

Izvor: UTECH

Kakva je situacija na našim prostorima, pročitajte OVDE.