U bunkeru kamionske prikolice preko 4.000 boksova cigareta

Carinici su 6. oktobra 2019. godine, na prelazu Špiljani sprečili krijumčarenje preko 4.000 boksova cigareta „monte“ sa crnogorskim akciznim markicama. Krijumčarene cigarete su otkrivene kada se, nedugo posle ponoći, za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio prazan kamion novopazarskih registarskih oznaka.

Mada je na uobičajeno pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, 35-godišnji vozač iz Novog Pazara odgovorio odrično, carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju kamion.

Tada su na unutrašnjem zidu prikolice, do kabine, uočeni tragovi varova, što je ukazivalo na mogućnost postojanja specijalno dograđenog prostora za krijumčarenje.

Ubrzo je potvrđeno da je sumnja bila osnovana, jer kada je vozač na zahtev carinika otvorio pregradu, bilo je jasno da je na njoj zaista dograđen tajni „bunker“, dimenzija 243x270x90 cm, koji je do vrha bio ispunjen boksovima cigareta.

Iz tajnog „bunkera“ izvađeno je ukupno 810.000 cigareta „monte“, koje su zajedno sa vozačem i kamionskom prikolicom, predate tužilaštvu i policiji u dalju nadležnost.