VAŽNA informacija u vezi sa graničnim prelazima ka Mađarskoj

Poslovno udruženje Međunarodni transport (Pumedtrans) objavilo je danas da je, u cilju poboljšanja situacije na graničnim prelazima sa Mađarskom, dogovoreno propuštanje većeg broja vozila, kako bi se značajno povećao dosadašnji dnevni nivo.

– Predstavnici Udruženja su na sastanku sa predstavnicima Uprave carina dogovorili da Srbija hitno zahteva od Mađarske povećanje broja pregledanih teretnih vozila na graničnim prelazima. S tim u vezi Ministarstvo finansija je reagovalo i odmah poslalo dopis mađarskim organima i tražilo da se Sporazumom utvrdi veći broj vozila koja će biti propuštena od sadašnjeg. Kao rezultat, mađarska strana je uvela mobilne ekipe i počela sa pilot projektom propuštanja većeg broja vozila. Cilj je da se značajno poveća dosadašnji dnevni nivo, a realizacija projekta se očekuje do 19. decembra. 2022. godine – navodi Pumedtrans u saopštenju.

– Molimo prevoznike da Udruženju jave situaciju sa terena, da li se gužva smanjuje i da li vozila sada brže izlaze iz Srbije – naglašavaju.