„Zeleni porez“ muči danske prevoznike, država ipak pristala da pomogne

Danska vlada pristala je da nadoknadi štetu prevoznicima koji su blokirali puteve u znak protesta zbog novog poreza na kamione. Porez je uvela vlada u nastojanju da smanji zagađenje, ali su prevoznici tvrdili da je to nepravedno i da bi naštetilo njihovim preduzećima, prenosi trans.info.

Blokade prevoznika koje su počele u januaru trajale su nekoliko nedelja. Akcija je izazvala velike poremećaje u saobraćaju i preduzećima širom Danske, a iako vlada nije popustila u vezi sa putarinom, oni su se sada složili da pomognu prevoznicima u zelenoj tranziciji.

Danska vlada pristala je da plati 300 miliona kruna (oko 40 miliona evra) na ime kompenzacije prevoznicima u naredne tri godine, kako bi im olakšala zbog novog poreza.

Sindikat prevoznika je pozdravio sporazum, ali i istakao da je „novac samo kap u moru“. Naveli su da kompenzacioni paket nije dovoljan da bi se rešile finansijske teškoće sa kojima su se prevoznici suočili. Sindikat je dodao da će nastaviti rad sa vladom, kako bi osigurali da se kompenzacija pravično raspodeli i da vlada preduzme dalje korake da podrži ovu industriju.

Vlada je saopštila da je posvećena smanjenju zagađenja i poboljšanju kvaliteta vazduha. Međutim, takođe je priznato da je zeleni porez izazvao teškoće za neke prevoznike. Kompenzacioni paket je namenjen za pomoć onim prevoznicima koji su najviše pogođeni. Međutim, sporazum je privremena mera, a danska vlada će preispitati „zeleni porez“ za dve godine, da vidi da li je i dalje neophodan.

Na šta se odnosi novouvedeni „zeleni porez“?

„Zeleni porez“ danska vlada je uvela u prvom kvartalu 2023. godine sa namerom da smanji zagađenje od teretnih vozila i poboljša kvalitet vazduha. Visina takse zavisi od težine vozila i udaljenosti koju pređe.

Porez se obračunava na sledeći način:

porez na težinu: 0,30 danskih kruna po kilogramu težine kamiona
porez na udaljenost: 0,01 danskih kruna po kilometru

Evro klasa vozila takođe određuje iznos koji se plaća – taksa će biti veća za kamione na benzin ili dizel, dok će kamioni sa nultom emisijom plaćati najniži porez. Zelena taksa se primenjuje na sve kamione teže od 3,5 tone i koji putuju dalje od 100 kilometara, a do 2030. ovi troškovi će se proširiti na sve javne puteve u okviru danske putne mreže.

Nije iznenađujuće da je uvođenje poreza naišlo na ozbiljne kritike. U industriji transporta tvrde da je porez nepravedan i da će naštetiti njihovom poslovanju, zbog povećanih troškova transporta, ali i zbog administracije.

Foto: Pixabay/Bente Jonsson, ilustracija