INICIJATIVA za poboljšanje transporta u Poljskoj: Predlog da se dopuste kamioni do 60 tona

Poljska državna agencija u oblasti saobraćaja poslala je inicijativu nadležnima u toj zemlji da se izradi nacionalni plan za razvoj sektora transporta. Cilj programa je unapređenje ekonomije i smanjenje uticaja drumskog prevoza na životnu sredinu, čineći poljske prevoznike fleksibilnijim i konkurentnijim na evropskom tržištu, posebno nakon povećanja troškova vezanih za Paket mobilnosti.

Sprovođenje predloženih mera bi dovelo do ekonomskih, ekoloških, infrastrukturnih i bezbednosnih poboljšanja. Takođe, smanjile bi jaz u odnosu na druge zemlje EU koje su slične mere već sprovele na svojoj teritoriji. Švedska i Finska su, na primer, već odobrile promet HCV/HCT poluprikolica ukupne dužine od 34 metra i ukupne težine 74 tone, smanjujući konkurentnost poljskih prevoznika.

Program je osmišljen i podeljen u četiri faze i, ukoliko bude usvojen, biće razvijen i sproveden u narednih deset godina. Prva faza bi trebalo da omogući, na odabranoj putnoj mreži, tranzit vozila ukupne dužine 25 metara i najveće dozvoljene mase povećane do 48 tona. Plan predviđa probni period od 2-4 godine koji bi omogućio prikupljanje podataka o potrošnji goriva, emisijama, habanju puteva i uticaju na infrastrukturu, ali i o uštedi u pogledu troškova zaposlenih i voznog parka.

U drugoj fazi, u slučaju pozitivnih rezultata zabeleženih u prvoj, planom je predviđeno povećanje maksimalne dozvoljene bruto mase na 52-56 tona za drumski saobraćaj i do 56-60 tona za kombinovani saobraćaj. U ovoj fazi će se i dalje kontrolisati potrošnja, a dalja pažnja će se posvetiti kontroli habanja na putevima i infrastrukturi, intervenišući tamo gde je potrebno radovima na ojačavanju i modernizaciji.

Tek u sledećoj, trećoj etapi, ovaj put posle maksimalno 2-4 godine, biće dozvoljeno dalje povećanje ukupne dozvoljene mase, ovoga puta do 60 tona (izuzev usled značajnih problema ili nepredviđenih događaja). Praćenje uticaja parametara na habanje kolovoza ostaće izuzetno važno i u ovoj fazi, čak i ako je infrastruktura kao što su mostovi, vijadukti ili raskrsnice već trebalo da bude modernizovana u prethodnoj fazi.

Četvrta faza predstavlja završni deo plana i biće operativna otprilike deset godina nakon početka realizacije svih predloga iz pomenutog plana. U ovom trenutku će studije biti završene i biće moguće dati definitivno zeleno svetlo za promet na teritoriji Poljske vozila čija je težina i dužina veća od sadašnjih.

Rešenje predstavljeno poljskom parlamentu moglo bi da dovede do brojnih prednosti i za prevoznike i za klijente, a pre svega za životnu sredinu. Hipoteza je da bi optimizovana vozila sa povećanom težinom i dužinom mogla biti validno rešenje za smanjenje broja vozila i borbu protiv nedostatka vozača.

Izvor: trasportoeuropa.it