Beč promoviše transport robe biciklama

biciklisti_281116U glavnom gradu Austrije 20. i 21. marta 2017. godine održava se Konferencija o evropskoj biciklističkoj logistici. Na skupu u Bečkom muzejskom kvartu internacionalni stručnjaci iz oblasti logistike i transporta predstavće inovacije u transportu robe.

– Transport robe koji ne zagađuje okolinu tema je koja i za Beč postaje sve važnija, ukoliko želimo da zadržimo dobar kvalitet života u našem gradu –  kaže vice gradonačelnica Beča, Maria Vasilaku.

Na konferenciji će pored predstavnika velikih logističkih preduzeća govoriti i jedan od renomiranih gradskih dizajnera Mikael Colville-Andersen. Osim stručnih predavanja i radnih grupa koje će se baviti ekonomskim, komunalnim ili privatnim korišćenjem transportnih bicikli Bečlije će besplatno moći da testiraju transportne dvotočkaše.

Korišćenje transportnih bicikli u gradovima sve je masovnije. Pored prednosti za životnu sredinu, njihovom upotrebom ostvaruju se i ekonomske prednosti za preduzeća.

Troškovi za kupovinu i održavanje transportnih bicikli su znatno niži od troškova za nabavku transportnih kola. Grad Beč će narednih godina uvesti mere kojima će korišćenje transportnih bicikli biti još povoljnije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.