Igor Životić, direktor ugovorne logistike u kompaniji DTS – Jačamo našu zelenu flotu

O zelenoj logistici sve više se govori u Srbiji. Vođena idejom Mladih lidera Delta Holdinga, kompanija DTS je u svoju flotu uvrstila 100% električna vozila. To je samo deo dugoročne DTS Green Iniciatives, koja uključuje i druge investicije u domenu održivog poslovanja.

O ovim važnim temama, razgovarali smo sa Igorom Životićem, direktorom ugovorne logistike u kompaniji DTS.

PL: Početkom novembra ste objavili važnu vest – da je DTS prva logistička kompanija u Srbiji sa 100% električnim vozilima. Zašto ste se odlučili da pokrenete ovaj projekat?

– Najpre hvala vam na prilici da o ovome razgovaramo i podelimo naša iskustva na polju „zelene logistike“. Projekat implementacije električnih vozila proistekao je iz inicijative grupe mladih lidera Delta Holdinga, a u skladu je sa strateškim opredeljenjem naše kompanije da poštuje principe održivog poslovanja u okviru programa Green Initiatives. DTS konstantno unapređuje svoju flotu vozila, kao kompanija koja je privrežena inovacijama i primeni novih tehnologija, te je ovo bio logičan korak.

Zahvaljujući velikoj predanosti, posvećenosti i angažovanju mladih inženjera, koji su sa entuzijazmom radili na ovom projektu, DTS danas zaista može da se pohvali da je prva logistička kompanija u Srbiji sa 100% električnim vozilima u svojoj floti.

PL: Koliko vozila je sada u vašoj floti? Koji su to modeli i koje su karakteristike tih vozila? Da li nameravate da u narednim godinama povećavate zelenu flotu?

– U ovom trenutku DTS raspolaže sa 3 električna vozila, od kojih su dva namenjena za e-commerce kompaniju Ananas u okviru city logistike i last mile delivery. U pitanju su vozila “Maxus E-Deliver 3” globalne kineske kompanije Saic Motors, koja je jedna od najvećih svetskih proizvođača vozila, sa lokalnim distributerom u Srbiji zaduženim ne samo za komercijalna, već i putnička električna vozila visokih performansi.

Vozila poseduju impresivne tehno-ekspolatacione karakteristike sa dometom od 250km, zapreminom tovarnog prostora 6,3 m3, nosivošću od 3 palete i 990 kg.

To je prvi električni kombi koji je konstruisan kao električni, ne kao nadogradnja ili modifikacija SUS modela, što je čest slučaj u praksi.

Naš tim saobraćajnih inženjera svakodnevno prati njihovu ekspolataciju i performanse, ali dosadašnji utisci vozača i klijenata su sjajni. Osećaj vožnje električnog vozila je zaista jedinstven.

DTS ima velike ambicije da flotu električnih vozila proširi uključujući veće kategorije sa nadogradnjama i već smo inicirali više partnerskih inicijativa sa našim klijentima na ovu temu.

PL: Električna vozila su velika enigma za srpske prilike i infrastruktura nije razvijena – punjači, servis, i slično. Sa kojim ste se vi izazovima susreli u tom segmentu i kako ste ih prevazišli?

– Potpuno ste u pravu. Ovaj model vozila je prvi put uvezen na tržište Srbije, pa je proces homologacije, koji podrazumeva detaljnu proveru i potvrdu tehničkih karakteristika, bio nešto sporiji u poređenju sa dizel vozilima, ali naši dobavljači su bili na nivou zadatka i proces nabavke je protekao u planiranim rokovima. Moramo pohvaliti ovim putem i Agenciju za bezbednost saobraćaja koja sprovodi ceo proces homologacije na visoko-profesionalan način, uz učešće Mašinskog fakulteta.

Kada je reč o infrastrukturi, mi smo taj segment rešili nabavkom sopstvenih punjača i pažljivim planiranjem dnevnih operacija. Naime, u našem distributivnom centru u Novoj Pazovi instalirali smo 3 AC punjača koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe procesa rada i ciklusa punjenja naših e-vozila.

Infrastruktura u Srbiji se razvija, to nije uporedivo sa zapadnim tržištima, ali u ovom trenutku na teritoriji grada Beograda postojih preko 50 različitih vrsta elektro-punjača i taj broj konstantno raste na celoj teritoriji. Uz dobro osmišljen plan putovanja, sada ipak možete stići u svaki deo Srbije električnim vozilom. U pogledu održavanja, električna vozila imaju daleko manji broj konstruktivnih elemenata u poređenju sa SUS modelima, što smanjuje verovatnoću pojave kvarova i troškova održavanja. Bez obzira na to, naši partneri su obezbedili stručnu podršku u pogledu servisiranja, sa kadrovima koji su obučavani u inostranstvu.

PL: Recite nam nešto više o ekološkom aspektu upotrebe električnih vozila u dostavi robe. Imate li neke konkretne podatke?

– Ekološke prednosti ovih vozila su višestruke, a najvažnije su nulta emisija štetnih gasova i niži nivo buke u eksploataciji. Svetske metropole koje teže smanjivanju štetnih gasova daju veliku prednost upotrebi ovih vozila u dostavljanju robe široke potrošnje u urbanim gradskim zonama. Očekujemo da se ta dobra praksa u city logistici primeni i kod nas.

PL: DTS Green Iniciatives je dugoročna strategija u domenu održivog poslovanja. Šta konkretno ona uključuje?

– DTS Green Iniciatives, na koju smo veoma ponosni, obuhvata skup strateških projekata i inicijativa održivog poslovanja kroz više oblasti.
U proteklom periodu pored nabavke električnih vozila urađeno je zaista puno na tom polju.

Postavili smo LED rasvetu u celom distributivnom centru u Novoj Pazovi čime smo znatno smanjili potrošnju energije, zamenili smo kartonsku ambalažu logističkim jedinicama za višestruku upotrebu, a u planu je i postavka-instalacija solarnih panela.

Naši podizvođači koriste vozila na metan i imaju podršku za primenu alterntivnih goriva u ekspolataciji.

Takođe, trenutno privodimo kraju projekte digitalne dostave (Paperless) i DMS (document management System) sistema “Alfresco” koji će značajno smanjiti upotrebu papira u svakodnevnom poslovanju i omogućiti značajne uštede u administraciji.

Pored svega navedenog, Green Initiatives podrazumeva i širu kolaboraciju sa našim partnerima koji dele iste vrednosti u pogledu održivog poslovanja i zainteresovani su da zajednički ostvarimo napredak u tom pogledu.

Na kraju, DTS kao kompanija-članica Delta Holdinga svesna je svoje velike društvene odgovornosti i na ovaj način ostajemo posvećeni trajnom unapređenju kvaliteta poslovanja uz konstantnu brigu o očuvanju naše životne sredine. Imamo samo jednu planetu Zemlju i treba da uradimo sve što je u našoj moći kako bismo je sačuvali za buduće naraštaje.