Mirko Ilić, direktor kompanije cargo-partner – Nova IT rešenja povećavaju efikasnost logističkih operacija

Austrijska kompanija cargo-partner, koja više od deceniju posluje na tržištu Srbije, značajno je unapredila svoju SPOT platformu, uvedenu još 2000. godine, i uvela niz novih dodatnih mogućnosti.

Unapređena verzija online SPOT platforme za korisnike drumskog transporta startovala je u oktobru 2016. godine, a sada je dostupna i za avionski i pomorski transport.

Platforma je promovisana i na nedavno završenoj Međunarodnoj logističkoj konferenciji LOGIC u Beogradu.

Nova IT rešenja, bila su povod za razgovor za PlutonLogistics sa Mirkom Ilićem, direktorom kompanije cargo-partner u Srbiji.

PL: Unapredili ste svoju SPOT platformu. Recite nam nešto više o tome.

– Platforma za upravljanje lancem snabdevanja SPOT je unapređena u smislu poboljšanja korisničkog servisa i detaljnijeg izveštavanja. Od marta 2017. cargo-partner, provajder međunarodnog transporta i informacione logistike, upravlja svim transportima preko nove verzije SPOT platforme. Platforma za upravljanje lancem snabdevanja SPOT je puštena u rad 2000. i od tada se stalno usavršava. Skorašnja velika nadogradnja uvela je niz novih mogućnosti i platforma predstavlja poslednju reč tehnologije.

PL: Koja poboljšanja donosi nova verzija platforme?

– Poboljšanja SPOT platforme uključuju: jednostavnu kontrolnu tablu gde se na prvi pogled vide sve bitne informacije, nova podešavanja sistema za komunikaciju koja optimizuju protok informacija, poboljšan vizuelni izgled dela praćenja i izveštavanja. Uvedene su notifikacije kao proaktivna obaveštenja kod upravljanja nabavkama. Takođe, tu su i prilagodljive opcije izveštavanja i instrukcije o rutama i poslovanju kako bi se obezbedio kvalitet samog procesa.

PL: Kako SPOT sistem funkcioniše u praksi?

– SPOT je platforma za upravljanje lancem snabdevanja koja pojednastavljuje komunikaciju, protok informacija i robe kroz ceo lanac snabdevanja. Od nabavke robe, transporta, skladištenja i distribucije, SPOT uključuje sve subjekte zajedno na platformi što omogućava efikasnu komunikaciju i optimizaciju procesa.

SPOT ima sledeće karakteristike: 24/7 dostupne informacije, brz i lak plasman narudžbina, čuvanje zahteva za sve buduće narudžbine, standardne i personalizovane izveštaje.

Naveo bih i smanjenje broja hitnih pošiljaka zahvaljujući poboljšanom planiranju i transparentnosti, kao i smanjenje troškova optimizacijom iskorišćenosti tovarnog prostora.  Tu je i jednostavno praćenje svih informacija, tačnije: prava informacija, pravoj osobi u pravo vreme.

Korisnicima je dostupna i sofisticirana eWarehouse platforma koja podrazumeva punu transparentnost i kontrolu nad robom, kao i lako povezivanje sa IT sistemima.

PL: Uveli ste platformu za prevoznike. Kako ona funkcioniše u praksi?

– Mi radimo sa širokim spektrom odabranih prevoznika za drumski transport širom Evrope. Platforma za prevoznike u drumskom transportu pojednostavljuje izborni proces i podržava kvalitet naše kompanije. Od novembra 2016. dodeljujemo sve transportne naloge isključivo kroz platformu. Prevoznici koji se registruju i prilože sva potrebna dokumenta i akreditive kvaliteta imaju pun pristup svim transportnim zahtevima. Platforma pomaže prevoznicima da svedu na minimum prazne ture i optimizuju cene.

Platforma za prevoznike pomaže prevoznicima da pronađu ture koje su im potrebne, kada su im potrebne. Jednostavan pregled čini planiranje i upravljanje transportom lakšim nego ikada pre – za redovniji, pouzdaniji i efikasniji posao.

Dalje, platforma za prevoznike omogućava uvid u kompletnu istoriju transporta, uključujući i same cene transporta. Prevoznik, za transport koji nije dobio, može prilagoditi cene za sledeću turu kako bi bio konkurentan i postigao profit.

Platforma pojednostavljuje komunikaciju i upravljanje informacijama čuvajući sve poruke i važna dokumenta i čineći pristup lako dostupnim. Automatski stiže obaveštenje kada se dokumenta bliže isteku roka na koji su izdati tako da mogu uz malo napora imati sva relevantna dokumenta.

Platforma osigurava efikasno i pouzdano plaćanje tako da prevoznici mogu očekivati da će primiti uplatu samo nekoliko dana nakon što je potvrđen dokaz o isporuci.

PL: Kako ste zadovoljni poslovanjem u 2016? Šta planirate za ovu godinu?

– Naša grupa je imala veoma pozitivne rezultate u 2016, povećali smo konsolidovani promet na nivou grupe sa 540 mil EUR u 2015. na 555 mil EUR u 2016. Naša globalna cargo-partner porodica je porasla sa 2.443 zaposlena po podacima od 31. decembra 2015, na 2.581 zaposlenog 31. decembra 2016. U prvih pet meseci 2017. povećali smo konsolidovani promet grupe čak 30%.

Fokusirani smo na širenje naše mreže i kancelarija. Značajnija skorija dešavanja uključuju otvaranje naše prve kancelarije u Mjanmaru (Yangon) u maju 2017. i naše prve kancelarije u Švedskoj (Geteborg) u aprilu 2017. Takođe, jačamo naše skladišne kapacitete i otvaramo novi logistički centar u Bangkoku (u drugom kvartalu 2017.), Hamburgu (oktobar 2017.) i Hong Kongu (u poslednjem kvartalu 2017.). Dodatno, radimo na logističkim projektima u Sofiji (Bugarska) i Ljubljani (Slovenija) za koje očekujemo da će biti dovršeni u 2018. godini.

Širimo se snažno i na SAD, gde smo porasli sa 59 zaposlenih i 25,7 mil EUR prometa u 2015. na 82 zaposlena i promet od 31,8 mil EUR u 2016. U januaru 2017. otvorili smo skladište od 14.000 m2 u Klarksvil, Tenesi. Danas imamo kancelarije u Njujorku, Čikagu, Los Anđelesu i Hjustonu.

U 2016. proslavili smo desetu godišnjicu rada u centralnoj Kini. Istorija našeg poslovanja u Aziji počinje 2004. godine sa našom filijalom u Taipei, Tajvanu. To je praćeno filijalama u Hong Kongu u 2005. i Šangaju u 2006. Danas imamo 22 kancelarije i 580 zaposlenih u Kini, Hong Kongu, Maleziji, Singapuru, Južnoj Koreji, na Tajvanu, Tajlandu i u Vijetnamu.

U našem sedištu kod bečkog aerodroma u Austriji započeli smo izgradnju održivog logističkog centra izgrađenog u potpunosti od drveta. Investiraćemo 15 mil EUR u projektovanje i izgradnju. Zvanično, počeli smo izgradnju 1. juna 2017. Objekat će biti završen do leta 2018. Skladište će ponuditi oko 24.500 paletnih mesta za skladištenje i veliki deo za pakovanje i utovar. Ciljevi ovog projekta su postepeni prelazak na održivu arhitekturu i efikasnije upravljanje velikim nabavkama.