O privrednim izazovima tokom korona krize: Diego Aponte, MSC Group

Kada nakon ove oluje dođe mir, nadam se da ćemo svi zajedno biti jači, mudriji i spremniji za rešavanje životnih izazova, zahvaljujući novom iskustvu, kaže Diego Aponte, predsednik i generalni direktor grupacije Mediterranean Shipping Company (MSC).

– Smatramo svojom obavezom da i dalje pružamo uobičajeni visok nivo usluge, povezujući okeane, puteve i železnice sveta. Sve više implementiramo nova rešenja i inoviramo kako bismo se prilagodili trenutnom izazovnom okruženju – rekao je Aponte u otvorenom pismu o uticaju covid-19 na privredne delatnosti.

– Naš novi program “Obustava tranzita” koristi neke od vodećih svetskih čvorišta za pretovar kao napredna skladišta, kako bi se prevoznicima omogućilo da na efikasan i ekonomičan način krenu sa transportom robe – u očekivanju povećanja potražnje za ovim uslugama. Konkretno, u Evropi pomažemo prevoznicima da koriste naše mreže za kratkolinijsko moreplovstvo, kako bi izbegli nove blokade na granicama koje su vlade uspostavile sa ciljem da smanje kretanje ljudi.

Aponte se osvrnuo i na značaj pravovremenog informisanja, objašnjavajući da, putem internog sistema, prikupljaju podatke iz 155 zemalja.

Na taj način su nam veoma brzo dostupne informacije o svim ograničenjima rada luka, zabranama kretanja i slično, te smo u mogućnosti da direktno savetujemo kupce kako da upravljaju lancima snabdevanja.

Predsednik i generalni direktor MSC rekao je da u ovom trenutku tehnologija ima ključnu ulogu u obezbeđivanju neophodnog socijalnog distanciranja, kako za same zaposlene u kompaniji, tako i za partnere. Mnogi klijenti već koriste booking platformu myMSC, a unapređenje ovog rešenja za e-poslovanje sada je dodatno u fokusu, istakao je.

Otvoreno pismo predsednika i generalnog direktora grupacije Mediterranean Shipping Company (MSC) u celosti možete pročitati ovde.

Izvor/foto: msc.com