Fabrika mineralne vode Mioni ulaže 16 miliona evra u širenje pogona

U fabrici za proizvodnju mineralne vode i bezalkoholnih pića Mioni u selu Ključ kod Mionice, postavljen je kamen temeljac za novi proizvodni pogon koji će povećati kapacitet sa 250 miliona litara na 450 miliona litara godišnje.

Mioni u širenje pogona investira 16 miliona evra. Ovo ulaganje omogućiće kompaniji da poveća površinu objekta sa trenutnih 7.500 na ukupno 14.000 kvadratnih metara proizvodnog i skladišnog prostora, saopštio je Delta Holding čiji je Mioni deo.

– Ponosni smo što smo u proteklom periodu, zajedno sa našim partnerima, ostvarili ozbiljan rast u segmetnu mineralne vode i bezalkoholnih pića. Mioni danas uspešno razvija svoje brendove, ali i prozvodi široku paletu proizvoda privatne robne marke za najveće globalne i domaće trgovinske lance. Cilj nam je da značajnim ulaganjem u najsavremenije tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta ostanemo pouzdan i efikasan partner našim kupcima, da osvojimo nove potrošače, nova tržišta i da kreiramo nove trendove – rekao je Saša Mićić, generalni direktor fabrike Mioni.

Očekivanja su da godišnja proizvodnja sa 140 miliona litara u ovoj godini do 2028. dostigne čak 330 miliona litara. Otvaranje novog pogona je planirano za maj 2024. godine, ističe se u saopštenju.

Fabrika Mioni se od 2007. bavi flaširanjem prirodne mineralne vode i gaziranih pića. Proizvodi negaziranu i gaziranu vodu pod sopstvenim brendom Aqua Gala, a bavi se i uslužnim punjenjem negazirane i gazirane vode, kao i osvežavajućih bezalkoholnih pića, za trgovinske lance.

Foto: mioni.rs