Gorenje u Valjevu više ne proizvodi zamrzivače sandučare

Kompanija Gorenje, deo grupe Hisense Europe, od ovog meseca više ne proizvodi zamrzivače sandučare u Valjevu. Kako navode u Gorenju, proizvodnja je sada preorijentisana na zamrzivače drugog tipa, vertikalne, kao i frižidere, prenosi lokalni portal vamedia.info.

Sa ciljem optimizacije lanca snabdevanja i proizvodnih lokacija rashladnih aparata unutar grupe Hisense, doneta je odluka o gašenju proizvodnje jedne vrste zamrzivača, kod nas popularno zvanih „sandučara“ – kažu u kompaniji Hisense Gorenje.

– Fokus kompanije u narednom periodu je proizvodnja ugradnih i premium aparata, naročito side-by-side frižidera, koje u našoj novoizgrađenoj fabrici Valjevo 3 proizvodimo za tržišta cele Evrope. Otvaranjem nove fabrike Hisense Europe značajno je proširen proizvodni kapacitet unutar valjevske lokacije, koja je centralna evropska lokacija Hisense za proizvodnju rashladnih aparata – naveli su.

Zaposleni sa linije koja se gasi već su raspoređeni na druge, tehnološki modernije i ergonomičnije proizvodne linije u fabrici, odnosno na proizvodnju aparata najnovije generacije, prenosi vamedia.info. 

Kompanija Gorenje, podsetimo, tradicionalno je na listi najvećih izvoznika iz Srbije. I u 2023. plasirali su se među TOP 10 – više o tome pročitajte u nastavku: 

OVO su NAJVEĆI IZVOZNICI u 2023. godini – Ukupan plasman u inostranstvo dostigao 7 mlrd EUR

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.