Investitor iz Kine otvara fabriku u Merošini – Žice i kablove će praviti 200 radnika

Kompanija CCSC-Interconnect Tehnology Limited koja proizvodi kablove će otvoriti fabriku u Merošini. To je najavljeno na sastanku predsednika Privremenog organa opštine Merošina Saše Jovanovića i investitora iz Kine.

Čik Čiu, Lok Čiu, Brajt Tian i KK Čan, čelnici komapnije CCSC-Interconnect Tehnology Limited, dogovorili su potpisivanje memoranduma o saradnji sa čelnicima opštine Merošina o izgradnji fabrike koja će proizvoditi kablovske konektore.

Fabrika kineskih partnera zaposliće 200 ljudi, što će biti od ogromnog značaja za ovu opštinu. Potpisivanje memoranduma zakazano je za januar, dok se puštanje fabrike u pogon očekuje u drugom kvartalu 2025. godine – rekao je predsednik Privremenog organa opštine Merošina Saša Jovanović za Niške Vesti.

Kompanija CCSC-Interconnect Tehnology Limited je osnovana 1993. godine i ima skoro tri decenije iskustva u radu. Proizvode konektore, složene kablove i žice za industrijsku primenu električne energije, profesionalnu i spoljašnju rasvetu, zelenu energiju, poljoprivredu, reciklažu, prodaju, kontrolu klime, zdravstvo, automobilsku industriju, prenos podataka i zvuka.

Foto: Pixabay/Taken