Inovativne tehnologije u skladištenju: Viljuškari sa senzorima ubrzaće isporuku robe

Palletways Group je uložila više miliona evra u nove objekte u Italiji sa cijem da ubrza tranzitno vreme u celoj mreži. Fokus ove investicije je novoosnovano čvorište od 30.000 kvadratnih metara i sedište u Bolonji, strateški pozicionirano da poboljša dostupnost iz severne, centralne i južne Italije, saopštila je kompanija.

Hab u Bolonji, dopunjen sa dva regionalna čvorišta u Meseru (Milano) i Avelinu u regionu Kampanije, dizajniran je da olakša brzu isporuku robe širom Italije, sa ciljem isporuke u roku od 24 do 48 sati.

Inovativne tehnologije koje je razvila Palletways Group su sastavni deo realizacije ovog cilja. Palletways ID, koji koristi senzorsku tehnologiju montiranu na viljuškar za prikupljanje informacija u realnom vremenu, već je uspešno primenjen u Ujedinjenom Kraljevstvu i Španiji.

Takođe, logistički gigant je posvećen poboljšanju svojih karakteristika usmerenih na klijenta, kao što je razvoj novih funkcionalnosti u njegovoj aplikaciji. Ovo uključuje uvođenje „live exception code“ kao dopunu funkcije „procenjeno vreme dolaska“ (ETA), reagujući na zahteve kupaca za informacijama o njihovim pošiljkama u realnom vremenu.

Naglašavajući svoju posvećenost održivosti životne sredine, novoosnovani objekat u Bolonji je dobio sertifikat „Vrlo dobro“ od strane BREEAM-a.

Zgrada uključuje ekološki prihvatljive karakteristike kao što su 1.100 fotonaponskih panela, stanice za punjenje električnih vozila, mere za reciklažu i ponovnu upotrebu kišnice, sadnju više od 100 stabala i biciklističku stazu koja povezuje industrijsku oblast sa železničkom stanicom Osteria Nuova u Sala Bolonjeze.

Luis Zubialde, izvršni direktor Palletways grupe, istakao je značaj novog čvorišta, opisujući ga kao ključnu prekretnicu i za Palletways Group i za njenu italijansku mrežu. On je naglasio da je objekat dizajniran sa ekološkim aspektima i da integriše najnovija tehnološka dostignuća kako bi se osigurao najviši nivo kvaliteta, što rezultira poboljšanim vremenom tranzita i efikasnijim radom za članove i njihove kupce.

Foto: Palletways.com