IZVOZ KABLOVA: Švedski „Rimaster“ otvara fabriku u Paraćinu

Izvoz kablova iz Srbije je sve veći, a proizvođači su sve brojniji. Nedavno je najavljen dolazak još jedne kompanije koja će povećati izvoz kablova iz naše zemlje. Švedska kompanija „Rimaster“ trebalo bi da započne proizvodnju u Paraćinu 2019. godine, a prvih 50 radnika je već zaposleno. Oni će biti obučeni u inostranstvu i kasnije će prenositi znanje na druge zaposlene.

– Plan „Rimaster“-a je da u narednih godinu i po dana zaposli 350 radnika u novom pogonu koji će biti napravljen u okviru industrijskog parka, koji će opština graditi u industrijskoj zoni. U trećoj fazi, kako su najavili, planiraju zapošljavanje od 700 do 1.000 ljudi – rekao je Saša Paunović, predsednik Opštine Paraćin.

Ta švedska kompanija se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, u ponudi ima 25.000 proizvoda, a godišnji obim proizvodnje je oko 80 mil EUR.

Inače, kompanija proizvodne pogone ima u Švedskoj, Poljskoj, Kini…

Paunović je kazao da je rukovodstvo „Rimaster“-a najavilo da će ponovo doći u Paraćin početkom oktobra.

– „Rimaster“ je već zakupio halu privatnog preduzeća na petlji kod autoputa gde će započeti probnu proizvodnju – rekao je Paunović i dodao da će opština izaći u susret investitorima, u cilju otvaranja novih radnih mesta.

Ovo su samo neki od proizvođača i izvoznika kablova u Srbiji.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.