IZVOZNICI: Siemens proizveo 35.000 segmenata generatora u fabrici u Subotici

Siemens fabrika vetrogeneratora u Subotici nedavno je proizvela i izvezla 35.000-ti segment direktno pogonskih generatora.

Proizvodnja statorskih segmenata direktno pogonskih generatora pokrenuta je krajem 2009. godine, a danas je tu angažovano 647 zaposlenih, koji su raspoređeni na tri proizvodne linije.

– Težimo da zadovoljimo potrebe kupaca kroz kontinuirano unapređenje i inovacije. Na samom početku, pokrenuli smo proizvodnju segmenata za generatore snage 2,4 MW, a danas proizvodimo segmente za generatore snage do 8MW, koji se postavljaju na offshore turbine prečnika elise 167m. U narednom periodu u fabrici će se proizvoditi segmenti za generatore snage 9 MW i 11 MW, a trenutno se radi i na dizajnu generatora snage 14MW. U našem portfoliju postoje segmenti za onshore i offshore generatore, a u poslednje vreme je fokus, u skladu sa zahtevima kupaca, na offshore tipu generatora – navode u kompaniji Siemens.

U tom preduzeću ističu i da je tokom nedavnih dešavanja uveden veliki broj preventivnih mera, kako bi fabrika uspešno radila i izvozila svoje proizvode bez zastoja, uz brigu o zdravlju zaposlenih.

Foto: siemens.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.