Kompanija Linglong Tire proizvodiće u Zrenjaninu 13 miliona guma godišnje

U industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu, na površini od sto hektara, u toku je izgradnja proizvodnog kompleksa kompanije Linglong Tire u kome će se prema planu godišnje proizvoditi više od 13 miliona guma za vozila.

Površina koju će obuhvatiti kompleks gumarske industrije velika je kao 200 fudbalskih igrališta. U ovaj projekat, koji će biti fazno realizovan, Linglong Tire investira skoro milijardu dolara i to je „najveća direktna strana investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu ikada“, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

Investitor Linglong International Europe Zrenjanin odredio je za izvođače radova kineske kompanije China Energy Engineering Group (CEEC) i China Road and Bridge Corporation (CRBC), koje su angažovale i mnogobrojne podizvođače iz Srbije, uključujući i zrenjaninske. Za projektanta je određena beogradska firma Mašinoprojekt Kopring.

– U prvoj fazi podižu se tri ulazne kapije, dve trafostanice i mreža lokalnih električnih vodova, a istovremeno, u sklopu druge faze, gradi se četvorospratna upravna i poslovna zgrada za istraživanje i razvoj, centar za rekreaciju zaposlenih i restoran, rezervoar i pumpna stanica za hidrantsku mrežu, kao i 608 parking mesta – navodi se na sajtu Grada Zrenjanina.

Rok za završetak svih radova u prve dve faze je 1. septembar 2021.

– Zasada oivičen magistralnim putem Zrenjanin-Beograd i obilaznicom oko Zrenjanina, budući kompleks Linglonga, kao i kompletna industrijska zona Jugoistok, kako se planira, naći će se i u neposrednoj blizini budućeg autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad – navodi se.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.