Kupaći kostimi za izvoz – Otvorena fabrika „Calzedonia“ u Rumi

Foto calzedonia.it
Foto calzedonia.it

U Rumi je danas otvorena fabrika „Adriana.tex“ koja posluje u sastavu italijanske „Calzedonia“-e čijom izgradnjom su stvoreni uslovi za zapošljavanje do 600 radnika. Proizvodnja u fabrici je počela u septembru 2014. godine kad je kompanija imala skoro 200 zaposlenih, a od tada do danas u fabrici se radilo na zapošljavanju i obuci zaposlenih, tako da kompanija sada ima 325 radnika.

Fabrika se nalazi na površini od 9.000 m2, klimatizovana je i moderno opremljena najsavremenijim mašinama i proizvodnom opremom, a ukupna vrednost investicije iznosi 10 mil EUR. Izgradnjom fabrike stvoreni su uslovi za zapošljavanje do 600 radnika.

Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i italijanski ambasador Đuzepe Manco koji su istakli značaj ne samo ove nego i drugih investicija iz Italije, ali i ekonomske saradnje dve zemlje.

– Drago mi je da vidim ovde italijansko preduzeće koje se razvija i veoma mi je drago da vidim italijansko predizeće koje raste tako što ulaže na različita inostrana tržišta – rekao je Manco.

Istakao je i da rast italijanskih preduzeća u Srbiji istovremeno donosi rast i u Srbiju. „Calzedonia“ grupa 2011. godine odlučila je da proširi proizvodnju kupaćih kostima na teritoriju Srbije, a kompanija „Adriana.tex“ osnovana je početkom 2012. godine. Ovo je treća fabrika „Calzedonia“ grupe u Srbiji, a uskoro će biti otvorena i četvrta u Apatinu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.