Ledo seli liniju za proizvodnju testa – Zagorski štrukli će se proizvoditi u Srbiji

Linija kompanije Ledo za proizvodnju testa seli se iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiji, tačnije u Frikom, koji je takođe u vlasništvu Nomad Foods-a, a zaposlenima u zagrebačkoj fabrici nudi se prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.

Razlog za izmeštanje linije za testo, kako je već pisano, jeste nedostatak prostora za mašine vredne četiri miliona evra koje će proizvoditi king sladoled. Oni će sledeće godine biti postavljeni upravo na mestu gde se nalazi linija za testo, prenela je Hina.

U kompaniji Ledo kažu da u zagrebačkom pogonu za proizvodnju testa zapošljavaju 45 radnika i da je zbog proširenja pogona za proizvodnju sladoleda, u interesu kompanije da zadrži radnike ako prihvate nova radna mesta.

Predsednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš potvrdio je za Hinu da je Uprava preuzela obavezu da zadrži sve bivše radnike, ali da sada velikoj većini nudi niže plate, odnosno niže koeficijente i manje složene poslove.

– Ovakav pristup radnicama sa dugogodišnjim iskustvom nije korektan – ističe Paradiš.

On ne osporava pravo vlasnika na poslovnu odluku da deo proizvodnje preseli u Frikom, ali je, kako kaže, pomalo komično što će se zagorski štrukli proizvoditi u Srbiji.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay.com/Zoli, ilustracija