Flora Bečej širi izvozne poslove na Bliskom istoku

Sve je više prehrambenih kompanija iz Srbije čiji se proizvodi nalaze na rafovima velikih trgovinskih lanaca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što pokazuje da kvalitetna domaća hrana uvek nađe put do zahtevnih tržišta i kupaca.

Odnedavno je na tržištu Dubaija u ponudi i smrznuto povrće Flora, koje proizvodi istoimena fabrika za preradu povrća i voća u okviru PIK Bečeja, članice MK Grupe.

– Potrošačima ovog tržišta na raspolaganju je više od deset proizvoda iz Florinog asortimana, i to u jednom od najvećih trgovinskih lanaca u Dubaiju, sa 20 hipermarketa – objašnjava Miloš Mijović, direktor PIK Bečeja, navodeći da je ovo „veliki uspeh srpskog brenda smrznutog i konzervisanog povrća i voća“.

Fabrika Flora je u svoja izvozna tržišta već ubrajala zemlje Bliskog istoka, međutim, dosada je tamo bila prisutna samo kroz proizvodnju za trgovačke marke. Ovo je prvi put da se njeni proizvodi pod sopstvenim brendom nalaze u prodavnicama u Dubaiju, podseća Mijović.

– Flora izvozi na 50 tržišta – EU, CEFTA i Ruske Federacije, a uspešno širi izvozne poslove na Bliskom istoku. Među najzastupljenijim proizvodima su smrznuti grašak, zelena boranija, kukuruz šećerac, brokoli, karfiol, ali i proizvodi iz premijum kategorije, poput edamamea i različitih mikseva – navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.