Pekarska industrija „Don Don“ ulaže 20 mil EUR u proširenje kapaciteta i akviziciju dva velika pogona u Srbiji

Kompanija „Don Don“, lider u prozvodnji hleba i peciva u Srbiji najavila je da će uložiti 20 mil EUR u  u proširenje kapaciteta i akviziciju dva velika pogona.

„Don Don“ je prošle nedelje obeležio  šest godina uspešnog poslovanja. Tom prilikom Aleš Mozetič, većinski vlasnik kompanije, objavio je da je kompanija ušla u proces dokapitalizacije  od investitora iz Finske (KJK), koja će omogućiti velika ulaganja u pekarsku industriju Srbije u narednom periodu.

– Tokom sledeće dve godine  uložićemo  20 mil EUR u proširenje kapaciteta,  akviziciju dva velika pogona u Srbiji i razvoj pekarske industrije, čime će se se stvoriti uslovi za zapošljavanje još 500 radnika –  najavio je Mozetič.

Inače,  dokapitalizacijom od 6 mil EUR, KJK je postao vlasnik 25% preduzeća „Don don“.

Kompanija „Don Don“, koja je poznata po svojim brendovima hleba i peciva „Naše zrno“ i „Tvojih 5 minuta“, uložila je od 2008. godine, kada je ušla na tržište Srbije,  do sada više od 30 mil EUR u pekarsku industriju i  proizvodne pogone širom zemlje.

 Ove godine „Don Don“ je dobio nagradu „Najbolje iz Srbije“ za uvođenje na tržište novog brenda „Naše zrno“.

Prema podacima sa sajta kompanije,  pored osnovnog proizvodnog pogona PDM u Pudarcima, nadomak Beograda, „Don  Don“ proizvodi i u   pogonima „Fidelinka pekara“ ,   „Žitoprodukt“ Zrenjanin,   „MS pekara“  Jakovo,   „Dobri Pek“  Vrnjačka Banja,    „Zlatni Pek“  Leskovac,   „Pekara Svrljig“ Svrljig,  „AD Pekarstvo“ Kraljevo.

U pekarama dnevno se proizvede 250.000 vekni svežeg hleba, a smrznuti program ima najveće proizvodne i skladišne kapacitete na Balkanu. Osim na srpskom, „Don Don“ proizvode naći ćete i na tržištima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Bugarske.