Pirotske firme Protekt Forte i Limes počinju izvoz u Irak

Pirotske kompanije Protekt Forte Group i Limes Marketing Sistem potpisale su sredinom novembra ugovore o izvozu svojih proizvoda u Irak sa predstavnicima iračke kompanije Sroshty Sulav Co. Ukupna vrednost ugovora je oko 200 hiljada evra, preneli su lokalni portali.

Protekt Forte Group bavi se proizvodnjom kvalitetnih mineralnih đubriva, a Limes kozmetičkih i kućnih hemijskih proizvoda.

Milan Petrović, predstavnik Protekt Forte Group, izjavio je nakon potpisivanja da ovi ugovori iznose oko 3% ukupnog izvoza koji Srbija ostvaruje sa Irakom, dodajući kako veruje da će se saradnja sa Sroshty Sulav nastaviti i proširiti na druge kompanije iz naše zemlje.  Kompanija iz Iraka već posluje sa preduzećem JUMIS iz Niša, podsetio je Petrović.

Vlasnica Limesa Milka Krstić Slabić izjavila je da je ovo velika prilika za njenu firmu da pokaže svoj proizvodni asortiman i kvalitet, dodajući da će novi poslovi verovatno značiti i otvaranje novih radnih mesta.

Predstavnik iračke grupacije Nizar Almiziri objasnio je da se Sulav Group sastoji od nekoliko kompanija, te da se jedna od njih – Sulav Medical, bavi i kozmetikom, što je, kako je dodao, otvorilo mogućnost za saradnju sa Limesom.

Kada je reč o saradnji sa Protekt Forte, Almiziri je naglasio da klima u Iraku pogoduje primeni mineralnog đubriva koje proizvodi pirotska firma.

– Želja nam je da uspostavimo jaku sarandja sa firmama iz Pirota i drugih gradova Srbije – dodao je, prenosi portal pirotskevesti.rs.