PKC otvara još jednu fabriku u Srbiji – Finska kompanija zaposliće 500 radnika u Požarevcu

Finska kompanija PKC Wiring System kupiće zemljište u gradskoj industrijskoj zoni Požarevca, u krugu nekadašnje fabrike šećera, kako bi izgradila proizvodne pogone u tom gradu, pišu Novosti.

U prvoj fazi investitor namerava da izgradi objekat od 9.000 m2, a u drugoj još jedan od 5.000 kvadrata. U njima će se proizvoditi snopovi kablova za komercijalna vozila, pre svega za srednje i teške kamione. Kako je PKC naveo u svom pismu o namerama, u prvoj godini njihova ulaganja u poslovanje iznosiće više od 3,1 milion evra.

Ova kompanija, čiji je većinski vlasnik korporacija Motherson Sumi Sistems Ltd. (najveći indijski proizvođač auto-komponenata), posluje u Srbiji od 2014. godine, kada su otvorili fabriku u Smederevu. U tom gradu, prema podacima sa zvaničnog sajta PKC, danas imaju oko 3.400 zaposlenih.

PKC je protekle sedmice organizovao i dvodnevni Sajam zapošljavanja u Požarevcu, nudeći više od 500 radnih mesta.

– Potrebni su nam radnici svih profila, od završene osnovne škole do fakulteta. Svi koji budu primljeni prethodno će proći posebnu obuku – rekla je Kristina Ilić, supervizor za zapošljavanje i razvoj za Novosti. 

Da bi otvorila svoje pogone u Požarevcu, finska kompanija najpre je Gradu poslala pismo o namerama, a kao uslov navela je da želi rad u slobodnoj zoni. Nakon toga su odbornici Skupštine grada početkom leta usvojili odluku da se slobodna zona Smederevo, gde sada ova kompanija posluje, proširi i na grad Požarevac. Pošto je odluka usvojena, PKC će kupiti zemljište u požarevačkoj industrijskoj zoni.

Foto: pkcgroup.com

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.