Prva fabrika Jiangsu Lianbo u Evropi – U Novom Sadu proizvodiće se delovi za motore

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je 25. aprila u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji.

U prvu fabriku ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće uloženo 57,4 miliona evra, a do 2026. posao će naći 500 radnika, saopštila je Razvojna agencija Srbije

Lianbo je porodična firma sa sedištem u Dženđangu (provincija Đangsu) koja u Kini zapošljava više od 800 ljudi, a najpoznatiji klijenti ove kompanije su Volkswagen, Bosch, Brose, Audi, ZF i Nidec.

– Naša misija je da u budućnosti postanemo standard u globalnoj industriji brze proizvodnje delova za motore i vodeći svetski dobavljač usluga u automobilskoj industriji. Otuda, želimo da postanemo siguran i pouzdan globalni partner od najvećeg poverenja za naše brojne klijente – podvukao je Ćingpong Šo, generalni direktor kompanije Lianbo i dodao da će koristi od fabrike u Kaću imati i Nidec, Bosch i Continental, koji već posluju u Srbiji.

Kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology je osnovana 2011. godine i svetski je lider u proizvodnji metalnih delova za motore u automobilskoj industriji. Njeni proizvodi namenjeni su industriji električnih vozila, uključujući različite tipove statora i rotora za motore vozila visokog nivoa, a koji se koriste prvenstveno za EV pogonske motore, A/C sisteme, DSG motore, ABS motore, kao i motore servo upravljača, pumpi za ulje, sedišta itd.

U 2022. godini Jiangsu Lianbo Precision Technology je ostvario prihod od oko 100 miliona evra. Njihovi glavni kupci su renomirane kompanije kao što su Volkswagen, Audi, NIO, Xpeng, Bosch, Brose, Nidec, Valeo, Nexteer, Mahle, ZF, Delta, Schaeffler, Hasco, Vitesco, Borgwarner, FDM, Inovance, navodi RAS u saopštenju.

Foto: CTP

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.