Peta regionalna konferencija „Rizici novog doba: nova era održivosti“ 6. juna u Beogradu

Kako će se na poslovanje odraziti ubrzane promene – od razvoja veštačke inteligencije i rizika koje donosi, preko sve većih sajber rizika uslovljenih razvojem novih tehnologija, do klimatskih promena koje remete poslovanje od lanca snabdevanja do ugrožavanja proizvodnje i objekata? Kako se sve ovo reflektuje na mentalno zdravlje poslodavaca i zaposlenih i kako smanjiti stres na poslu? Da li su postojeći ESG (Envorinmental, Social, Governance) principi poslovanja dovoljni da se sačuva i planeta, i biznis, i zdravlje ljudi, i na koje rizike prilikom uvođenja ESG strategija treba obratiti pažnju?

Ovo su ključne teme ovogodišnje, pete po redu, regionalne konferencije o rizicima novog doba, koju 6. juna u hotelu Hyatt Regency u Beogradu organizuje BeRiskProtected platforma.

Učesnici ovogodišnje konferencije koja nosi naziv „Rizici novog doba: nova era održivosti“, ukazaće na rizike koji se globalno prepoznaju kao najviše preteći u narednom periodu, na potencijalne gubitke koje oni mogu da izazovu, na dostupnu preventivu i rešenja kojima preduzeća mogu da doprinesu smanjenju rizika, kao i na mogućnosti osiguravajućeg pokrića.

Učesnici će ponuditi odgovore na sledeća pitanja:

• Šta donosi Zakon o veštačkoj inteligenciji EU i kako će se reflektovati na kompanije u Srbiji?
• Kako zaštititi poslovanje od hakera?
• Kako da se firma zaštititi od finansijskog gubitka ako je zadesi sajber napad?
• Zašto je važno razvijanje ESG strategija i kako pravilno uraditi nefinansijski izveštaj?
• Da li će zagađivači u Srbiji ostati bez izvora finansiranja, i koji biznisi će privlačiti investitore u budućnosti?
• Koje su najveće opasnosti za domaće kompanije od klimatskih promena, koji su sektori najugroženiji, i na šta nas obavezuje Zakon o klimatskim promenama?
• Zašto je i za kompanije i za zaposlene važno da se smanji nivo stresa na poslu i kako to učiniti?

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi izlaganje Jovana Protića, nacionalnog koordinatora Međunarodne organizacije rada.

Među učesnicima su predstavnici Vlade Srbije, Hrvatske gospodarske komore, Instituta za mentalno zdravlje, organizacija UN Women i SMART kolektiv, kompanije PwC, Comtrade System Integration, Atlantic grupe, Galenike, ERSTE banke, osiguravajućih društava Generali, Wiener Stadtische, UNIQA, DDOR Novi Sad i Merkur, Marsh McLennan, Senzal Capital, investitor Vladimir Đukanović, međunarodno poznati stručnjak za klimatske promene prof. dr Vladimir Đurđević, predstavnici multinacionalne HR kompanije AMS i drugi.

Konferencija je namenjena biznis sektoru, javnim preduzećima i institucijama, lokalnim upravama (top menadžmentu/donosiocima odluka u preduzećima i lokalnoj upravi, ESG/CSR menadžerima, risk menadžerima, menadžerima za bezbednost podataka i sajber bezbednost, strategijskim menadžerima, HR menadžerima, menadžerima za korporativne komunikacije, vlasnicima preduzeća…).

Više informacija o programu i mogućnostima prisustvovanja možete pronaći na linku https://beriskprotected.rs/konferencija-2024

O platformi BeRiskProtected

Platformu Be Risk Protected pokrenuli su portali Sve o osiguranju i Sve o novcu, sa namerom da kroz razne aktivnosti skrenu pažnju javnosti na rizike novog doba i da informišu što širu publiku o veličini tih rizika, o raspoloživoj preventivi i o mogućnostima nadoknade štete. Kao „rizici novog doba“ obrađuju se oni rizici koje, prema globalnim istraživanjima, privrednici u svetu prepoznaju kao „rizike budućnosti“ – one za koje se procenjuje da mogu doneti najveće štete poslovanju u narednoj deceniji.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.