GUMA-S najavila širenje proizvodnje i nova zapošljavanja u Somboru

Somborska fabrika GUMA-S, koja se bavi izradom specifičnih delova i dihtunga od guma za potrebe automobilske i industrije bele tehnike, najavljuje proširenje proizvodnje i dodatna zapošljavanja.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Sombora, fabriku GUMA-S je u četvrtak (9. decembra 2021. godine) obišao pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i u okviru posete saznao nove planove.

GUMA-S je pogon slovenačke kompanije Siliko, koja beleži četiri uspešne godine poslovanja u Srbiji.

Kako navode iz ove kompanije, najveći deo robe – čak 95% izvoze na svetsko tržište.

Kupce pronalaze na svim kontinentima, a da je reč o kvalitetnoj robi govori i činjenica da proizvode ove kompanije koriste najveće automobilske kompanije kao što su BMW, Mercedes i Volkswagen.

Pokrajinski sekretarijat je u prethodnom periodu izdvajao sredstva za nova zapošljavanja, a jedna od kompanija koja je iskoristila te podsticaje je i privredno društvo GUMA-S.

– GUMA-S je preduzeće koje je ranijih godina apliciralo na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za nova radna mesta i dobilo sredstva u iznosu od 140.000 EUR, čime smo omogućili firmi koja je u tom trenutku zapošljavala 60 zaposlenih da obezbedi novih 35 radnika. Danas smo videli da je ova firma i prevazišla taj broj – istakao je pokrajinski sekretar Sofić.

Dodao je i da je u planu nastavak saradnje Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata, a posebno je istakao da sekretarijat ima u planu da pruži podršku industrijskim zonama, za šta je u budžetu predviđeno 300 miliona dinara.

Foto: YouTube/PrintScreen