Naši dušeci po evropskoj meri – „Intercom line“ izvozi u Italiju u Farancuku

„Intercom line“, fabrika dušeka iz Žitorađe, kod Vladičinog Hana, za samo pet godina postojanja uspela je da postane konkurentna evropski poznatim fabrikama, kako po kvalitetu tako i po ceni. U njenim pogonima izrađuju se dušeci „freš“ svih dimenzija i različitih materijala: od žičanog jezgra, džepnih jezgara i memori pene sa antialergijskim i antibakterijskim svojstvima. A izrađuju se i garniture za sedenje.

–  Za svega nekoliko godina smo od proizvodnog pogona sa nekoliko radnika i mesečnom proizvodnjom od stotinak dušeka prerasli u fabriku s mesečnom kvotom od 2.000 jedinica različitih proizvoda. Upošljavamo 19 radnika i nadamo se da će se njihov broj povećati, s obzirom na to da u 2015. planiramo da krenemo sa obimnijim izvozom – kaže Dejan Đorđević, glavni menadžer prodaje.

Kao i za većinu srpskih privrednika, iza „Intercom line“-a je teška godina, tim pre što od osnivanja nikad nisu koristili subvencije države. – Isključivo koristimo sopstvena sredstva i Banke Intesa u vidu komercijalnih i subvencionisanih kredita – veli Đorđević.

„Intercom line“ gotovo 50 odsto proizvodnje izvozi na tržište Italije i Francuske. Domaći kupci ih mogu naći u salonima, a najveći promet ima onaj u Beogradu, u Balkanskoj ulici, mada se svi proizvodi iz žitorađačke fabrike dušeka mogu kupiti i putem interneta, pišu „Novosti„.