Turski „Sercan“ pokreće proizvodnju tekstila u Velikoj Plani

Nekadašnji gigant iz Velike Plane, fabrika za proizvodnju sportsko-modne konfekcije „Perkon„, prodat je turskom investitoru za 23,5 miliona dinara, kao imovina stečajnog dužnika. Novi vlasnik sada čisti prostor kako bi ga osposobio za proizvodnju.

– Dobro je mesto, blizu je celoj Evropi, nemamo nikakav problem sa transportom i mislim da neće biti ni sa radnicima problema. Imam težak posao, ali smatram da ćemo uspeti – rekoa je za RTS Safet Saglam, vlasnik kompanije „Sercan tekstil“.

Investitor je postao vlasnik pet zgrada sa oko 6.600 m2 poslovnog prostora na parceli od 75 ari u centru Velike Plane. Planira da uloži milion evra u obnovu i do decembra uposli 150 ljudi.

– Proizvodimo dečije, ženske i muške majice, izrađujemo ih za brendirane firme i prodajemo u celoj Evropi – dodaje Saglam.

Turska kompanija „Sercan tekstil“ osnovana je 1997. godine i zapošljava 70 ljudi u matičnoj fabrici, a u kooperaciji za nju radi još 400 ljudi. Ako proizvodnja u Velikoj Plani krene po planu, naredne godine zaposliće još 250 ljudi, prenosi RTS.