Završena akvizicija srpskog Bosisa: Britanci i Valjevci zajedno pakuju

Proizvođač održive ambalaže DS Smith, čije je sedište u Londonu, saopštio je da je zaključio ugovor o preuzimanju društva za proizvodnju ambalaže visokog kvaliteta Bosis iz Valjeva.

Kako se navodi u saopštenju, to preuzimanje dopunjuje postojeće regionalne poslovne aktivnosti u vezi ambalaže u istočnoj Evropi i podržaće rast u regionu.

Sa fokusom na klijente robe široke potrošnje (FMCG), Bosis d.o.o. je posebno pogodan da dopuni strategiju društva DS Smith u regionu, koja je usmerena na veće mogućnosti rasta i marže kroz svoju ponudu održive ambalaže klijentima, dodaje se u saopštenju. Preuzimanje će biti strukturisano kao sticanje udela i očekuje se da će biti završeno u drugoj polovini poslovne godine DS Smith-a, u skladu sa uobičajenim uslovima zatvaranja.

U saopštenju je navedeno i da će ove dve kompanije iskoristiti svoju zajedničku snagu i ekspertizu kako bi ponudili inovativna rešenja za pakovanje, kao i da će pre svega će se raditi na zameni plastike drugačijom vrstom ambalaže.

Drago mi je što smo uspešno udružili naše kompanije. Zajedno ćemo snažnije poslovati u regionu, vođeni značajnim rastom potražnje za alternativama problematičnoj plastici u istočnoj Evropi, a posebno u Srbiji. Radujemo se unapređenju naših regionalnih kapaciteta i daljem ubrzanju rasta nudeći proizvode sa visokim performansama još širem krugu klijenata, rekao je Miles Roberts, generalni direktor grupe DS Smith.

U prethodnom periodu, kako navode u DS Smith, ta kompanija je zabeležila veliki rast, kao i akviziciju kompanija širom Evrope i Severne Amerike. Trenutno posluju u više od 30 zemalja i zapošljavaju više od 30.000 ljudi. Preuzimanjem društva Bosis doo, DS Smith-ove ukupne aktivnosti pakovanja u istočnoj Evropi sastojaće se od 30 fabrika i dodatnih postrojenja, a zapošljavaće više od 7.000 ljudi u regionu. Zamena plastike je od ključnog značaja za DS Smith, a poslovanje je nedavno dostiglo prekretnicu sa više od 762 miliona jedinica plastike zamenjene od marta 2020, dodaje se u saopštenju.

U Srbiji DS Smith ima fabriku ambalaže u Kruševcu i reciklažni pogon Beogradu.

Preduzeće Bosis d.o.o. je osnovano 1982. godine u Valjevu i zapošljava 140 radnika, a proizvodi štampanu i kaširanu kartonsku ambalažu, kao i blister karton.

Foto: Pixabay, ilustracija