„Zumtobel“ počeo izgradnju fabrike rasvete u Nišu

U Nišu je počela izgradnja fabrike kompanije „Zumtobel“ u kojoj će biti zaposleno  1.100 ranika. U pitanju je gigant u oblasti industrije rasvete, a prvi proizvod iz hale u Nišu biće proizveden već u maju 2018. godine.

Izvršni direktor „Zumtobela“ Ulrih Šumaher je reako da je ova investicija jedan od najvažnijih strateških koraka u preusmeravanju proizvodne mreže „Zumtobel“ grupe.

– Fabrika u Srbiji će nam omogućiti da se na tržištu uspešno pozicioniramo na dugi rok i dodatno poboljšamo našu konkurentnost –  rekao je Šumaher

Austrijska kompanija „Zumtobel Group“ planira da u Nišu otvori fabriku od 40.000 m2 u čiju izgradnju će investirati 30 mil EUR.

„Zumtobel“ je svetski poznat proizvođač LED-rasvete, jedan od vodećih u oblasti inovativnih rešenja za rasvetu i proizvodnju pratećih komponenti.

U Srbiji posluje od početka prošle godine kada je svoj Centar za projektovanje osvetljenja doselio iz Poljske. Beogradska kancelarija je od 1. maja regionalni centar za tržište Srbije, Crne Gore, Turske i Centralne Azije.

„Zumtobel“ iz Dornbirna osnovan je kao porodična firma 1950. godine, a zapošljava 7.000 radnika u 14 proizvodnih pogona na četiri kontinenta i u prodajnim objektima u 90 zemalja.