„Amazon“ testira sopstveni servis za isporuku pošiljki

Prema pisanju Bloomberg-a, „Amazon“ testira novi servis za isporuku, koji bi trebalo da smanji količinu robe u skladištima kompanije, te omogući isporuku proizvoda u kraćem roku. Kompanija je do sada isporuku obično prepuštala partnerima, uključujući „FedEx“ i UPS, te bi ovaj potez mogao da bude još jedan korak ka manjoj zavisnosti od spoljnih saradnika, što će bitno učvrstiti logistički lanac „Amazon“-a.

Testiranje servisa počelo je 3. oktobra u Indiji, a „Amazon“ planira da ga proširi i na Sjedinjene američke države. Probni period je već počeo u San Francisku, Los Anđelesu i Njujorku, da bi se početkom sledeće godine proširio u sve države, a pod imenom „Seller Flex“.

„Amazon“-u će verovatno biti potrebno više vremena da servis razvije do tačke na kojoj će moći da konkuriše „FedEx“-u i UPS-u, ali kada do toga bude došlo kompanija će popuniti sve logističke nedostatke koje je u prošlosti imala.

Veća kontrola nad procesom isporuke omogućiće da proizvodi do korisnika stižu u toku istog dana kada su i naručeni, što bi moglo značajno da smanji troškove kompanije. Servis će i kupcima omogućiti da imaju veću kontrolu nad isporukom paketa koje su naručili, budući da će „Amazon“ sopstvenim vozilima moći da obavlja isporuke u bilo koje doba dana, te na bilo koju lokaciju.