(VIDEO) „Mercedes“ dronom dostavlja kafu u Cirihu

„Mercedes-Benz“ preduzima sledeći korak u ambicioznom projektu da u isporuci robe koristi bespilotne letelice, a to će testirati u Cirihu gde namerava da dostavlja kafu.

U toku probnog testiranja, kupci će moći da naruče robu od „Black & Blaze Coffee Roasting Co“ putem švajcarske platforme za online kupovinu „Siroop“. Pržionica kafe će pakovati porudžbinu na licu mesta, a umesto slanja u skladište „Siroop“-a, po kafu će dolaziti dronovi koji  potom lete na četiri fiksna mesta u Cirihu – oko 6,2 kilometara. Zatim sleću na krovove minibuseva „Mercedes-Benz Vito“, koji voze poslednji deo do tačne adrese, dok dronovi lete nazad u „Black & Blaze“.

– Imamo neverovatnu priliku da napravimo najsveobuhvatniju tehnologiju korišćenja dronova u urbanom okruženju. U pitanju je rana faza, ali ovaj koncept će  kupcima i partnerima u projektu pomoći u napredovanju razvoja tehnologije – rekao je Stefan Maurer iz kompanije „Mercedes-Benz“.

Pilot projekat, koji je započeo 24. septembra, deo je 500 mil EUR ulaganja koje je „Mercedes“ prošle godine najavio kako bi ubrzao vreme isporuke za online naloge.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.