AUTOMOBILSKA industrija: Continental proširuje proizvodni i logistički centar u Temišvaru

Contintental Group, jedan od vodećih svetskih dobavljača automobilske industrije, kupuje nove objekte kako bi proširio poslovanje u Temišvaru (Rumunija).

Osim u proizvodnji, novi objekti u industrijskom parku Freidorf Temišvar imaće važnu uslogu u logističkim procesima nemačke kompanije. Continental će na ovaj način moći da proširi unutrašnji lanac snabdevanja i infrastrukturu, bolje optimizuje i uskladi interne procese koji se odnose na skladištenje, intralogistiku i isporuku gotovih proizvoda. Takođe će u svoj portfolio uvesti novi asortiman proizvoda za druge industrije osim automobilske.

U Rumuniji je, inače, zastupljeno svih pet divizija kompanije Contintental. Grupa u ovoj zemlji ima sedam proizvodnih pogona i dva inženjerska centra. Osim toga, partner je u dve joint-ventures kompanije i ima distributivni centar za gume.

Kompleks u Temišvaru trenutno obuhvata oko 70.000 m2 proizvodnih hala. Continental u ovoj fabrici godišnje proizvede oko 17 miliona kaiševa i oko 9 miliona klima uređaja za automobile, industrijska i komercijalna vozila koja se prodaju u Evropi, Aziji i Americi. Od otvaranja do danas, lokacija u Temišvaru isporučila je ukupno više id 163 miliona prenosnih i distributivnih kaiševa i preko 128 miliona komponenata za klimatizacione sisteme, navodi se na zvaničnom sajtu.

Izvor/foto: continental.com (Contintental, Temišvar)