Češki RC Europe počeo izgradnju logističkog parka u Hrvatskoj

Češki investitor RC Europe saopštio je u utorak (27. juna) da su i zvanično počeli građevinski radovi na budućem logističkom parku RC Zona u Samoboru, u Hrvatskoj. Završetak projekta planiran je za kraj 2024. godine i već postoji velika potražnja za iznajmljivanjem, navodi RC Europe u saopštenju za javnost.

U  kompleksu od oko 170.000 kvadratnih metara u zoni Bobovica biće izgrađeno 86.000 m2 skladišnog prostora. Skladište će imati solarnu fotonaponsku elektranu snage 7 MW na krovu i stanice za punjenje električnih kamiona i automobila.

Ranije je RC Europe saopštio da je izabrao hrvatsku kompaniju FACIES za glavnog izvođača radova na izgradnji logističkog parka.

Direktor kompanije i rukovodilac projekta Antonín Dillenz istakao je da je veoma zadovoljan investicionom klimom, kao i interesovanjem budućih zakupaca. Kompanija je u saopštenju istakla da početak gradnje  označava posvećenost RC EUROPE hrvatskom tržištu, kao i da se očekuju novi projekti u budućnosti.

Ovim projektom RC Europe ulazi u segment logistike, nakon što je završio investicione projekte izgradnje i upravljanja šoping parkovima i poslovnim centrima u Češkoj, Rumuniji i Srbiji, podsećaju regionalni portali.

Foto: RC Europe