CTP na 27 hektara gradi najveći NAJVEĆI logistički centar u Srbiji

Kompanija CTP okončala je kupovinu 27,5 hektara zemljišta u blizini centra Beograda i kreće u planove za razvoj CTPark Beograd Centar, koji bi, kako je najavljeno, trebalo da postane najveći logistički i tehnološki objekat u Srbiji, sa više od 130.000 m2 bruto površine za iznajmljivanje.

Izgradnja bi trebalo da počne sledeće godine, a očekuje se da radovi budu gotovi u prvom kvartalu 2023. CTPark Beograd Centar biće smešten na 6 kilometara od centra Beograda, dva od Novog Beograda i pet od aerodroma Nikola Tesla.

Direktor kompanije CTP za Srbiju Vlatko Đuriček navodi da je, zbog rastućeg trenda e-trgovine, velika potražnja za logističkim prostorom, a da na srpskom tržištu istovremeno ne postoji dovoljna ponuda slobodnog prostora.

– Više od 80% novog poslovanja CTP-a obavlja se sa naših postojećih 700 klijenata, a nekoliko njih je već sada spremno za proširenje. CTPark Beograd biće izgrađen za dve godine, ali 40% prostora već je unajmio naš zakupac – Tehnomanija.

Tehnomanija, vodeći lanac potrošačke elektronike za maloprodaju i e-trgovinu i dugogodišnji zakupac CTP-a, unajmila je unapred 50.000 m2 u novom logističkom parku.

Kompanija CTP u Srbiji poseduje pet logističkih i industrijskih parkova, sa ukupno 355.000 m2 za iznajmljivanje.

Izvor: property-forum.eu