DESET najvećih proizvođača viljuškara na svetu

Dok je pandemija covid-19 u oblasti proizvodnje i distribucije pokrenula silaznu spiralu, za koju se procenjuje da je u ovom trenutku tek na početku, proizvodnju viljuškara očekuje uzlazni trend, procena je analitičke kompanije ResearchAndMarkets.

Prema njihovim navodima, do 2027. ova industrija trebalo bi da raste po godišnjoj stopi od 2%. Taj rast biće podstaknut oporavkom prerađivačke industrije, stalnim širenjem e-trgovine, kao i proširenjem skladišnih kapaciteta kompanija iz oblasti e-trgovine. Ono što u ovoj grani privrede koči rast, jeste nedostatak sirovina, kao i pravila i propisi koje su postavile različite nacionalne vlade, piše MH&L.

Za severnoameričko (američko i kanadsko) tržište viljuškara, stopa rasta predviđa se nešto nižem niovu – od 1,89% do 2028. godine, na osnovu analize koju je obavilo Inkvood Research. Kao i kod globalne, severnoamerička prognoza uveliko zavisi od očekivanog rasta u proizvodnom sektoru. Prema nekim podacima, industrija viljuškara doprinosi više od 25 milijardi dolara godišnje američkom BDP-u, a svako direktno radno mesto u ovoj industriji podržava i 2,5 radna mesta u drugim oblastima privrede.

Povodom Nacionalnog dana bezbednosti viljuškara, 9. juna, MH&L je i ove godine objavio listu 10 najvećih proizvođača viljuškara na svetu.

Kompanije su rangirane prema prihodu, a evo liste:

10. Clark Material Handling, Lexington, Kentaky, SAD

9. Komatsu Ltd, Tokio, Japan

8. Hangcha Group, Hangzhou, Kina

7. Anhui Heli, Hefei, Kina

6. Hyster-Yale Materials Handling Inc, Klivlend, Ohajo, SAD

5. Crown Equipment, New Bremen, Ohajo

4. Mitsubishi Logisnext, Tokio, Japan,

3. The Jungheinrich Group, Hamburg, Nemačka

2. The KION Group, Frankfurt, Nemačka

1. Toyota Industries Corp, Kariya, Aichi, Japan

Izvor: mhlnews.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.