Saradnja Pošte i eCommerce Asocijacije na razvoju internet trgovine – Logistički procesi ključni za rast

Pošta Srbija i eCommerce Asocijacija Srbije potpisale su u četvrtak Memorandum o razumevanju radi saradnje na projektima kojima će zajednički razvijati internet trgovinu u našoj zemlji.

Jedan od ključnih elemenata za rast i razvoj e-commerce segmenta predstavljaju logistički procesi, a pre svega last mile delivery.

Ovaj memorandum, kako je saopšteno, predstavlja još jedan segment aktivnog uključivanja Pošte Srbije u razvoj internet poslovanja i obezbeđivanje pouzdane logističke infrastrukture i informatičkih rešenja za unapređenje internet trgovine u Srbiji.

– Strateški cilj Pošte Srbije je razvoj novih i unapređenje postojećih usluga kroz proces digitalizacije. Kroz saradnju sa eCommerce Asocijacijom, Pošta Srbije će, kao nacionalni provajder logističkih usluga, pomagati razvoj ovog segmenta poslovanja, pre svega kod mikro i malih preduzeća i omogućiti bržu i kvalitetniju isporuku na adrese kupaca – izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

eCommerce Asocijacija Srbije okuplja više od stotinu velikih kompanija i zalaže se, između ostalog, za podizanje standarda internet poslovanja u cilju uključivanja Srbije u svetske tokove internet trgovine.

– Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima i projektima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji, pre svega kroz razmenu iskustava radi edukacije korisnika – mikro i malih preduzeća, kao i u otklanjanju barijera za efikasniji razvoj internet trgovine kroz razvoj logističkih usluga, koje su se sa rastom internet trgovine u poslednjih godinu dana pokazale kao najveće razvojno ograničenje – istakla je Zorana Milidrag, predsednica Asocijacije.