Distribucija u TURIZMU: Valamar Riviera centar u Istri snabdevaće 20 hotela

Hrvatski turistički gigant Valamar Riviera otvorio je proizvodno-distributivni kompleks u Istri, u mestu Vinež kod Labana.

U ovaj kompleks, koji će osigurati snabdevanje dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima za destinacije Poreč, Rabac i Krk, Valamar je protekle zime investirao oko 29 miliona kuna (oko 3,8 miliona evra).

Centralna kuhinja i distributivni centar Vinež je glavno mesto za otkup i obradu svežih domaćih namirnica, a ovde se vrši i priprema gotovih i polugotovih proizvoda. Pogon od oko 3.400 m2 opremljen je savremenom tehnologijom, a osiguraće jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima. Unapređenje se očekuje naročito kada je reč o obradi svežih namirnica, ujednačavanju kvaliteta, uštedi energije i nižim troškovima nabavke. 

Dnevni kapacitet iznosi do 25.000 obroka za goste uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti, a u Centralnoj kuhinji Vinež zaposleno je više od 100 radnika.

Centralna kuhinja Vinež u maju je postala i okosnica Valamarovog novog projekta Valfresco Direkt, online trgovine koja na jednom mestu okuplja lokalne proizvođače vina, maslinovih ulja, svežeg voća i povrća, mesa i ribe, s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica.

Kako su saopštili iz ove kompanije, tokom prošle godine je udeo domaće hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i restoranima dosegao 73%, što potvrđuje ulogu turizma kao snažne poluge za tržišni plasman domaće poljoprivrede.

Turistička kompanija Valamar Riviera d.d. na svojim destinacijama od Istre do Dubrovnika može istovremeno smestiti 56.000 gostiju.

Izvor: seebiz.eu 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.