„Eyemaxx“ počeo izgradnju logističkog centra u Staroj Pazovi – „DB Schenker“ najveći zakupac

Kompanija „Eyemaxx“ počela je izgradnju logističkog centra u Staroj Pazovi. Projekat je vredan 10 mil EUR, a predviđeno je da radovi budu završeni do decembra ove godine. U pitanju je prvi objekat površine 17.000m2 pod nazivom Log Center Belgrade, lociran u Novim Banovcima naselju u opštini Stara Pazova, 25 kilometara severoistočno od Beograda, 50 kilometara od Novog Sada a značajna prednost lokacije je neposredna blizina autoputa E-75 I blizina aerodroma “ Nikola Tesla”.

Čitav izvođački projekat ima četiri faze proširenja. Prvo i drugo skladište su u okviru faze I, još pet skladišta u fazi II, Outlet center u fazi III i konačno, ali ne i najmanje važno, maloprodajni centar u okviru faze IV – razvoj koji je planiran za narednih pet godina.

Detalji sa gradilišta
Detalji sa gradilišta

Log Center Belgrade je brendirani koncept koji je već bio implementiran u nekoliko zemalja, između ostalih: Log Center Nove Mesto u Slovačkoj ili Log Center Temišvar u Rumuniji.  Log Center koncept kombinuje veliki kancelarijski prostor sa modernim logističkim delovima koji se mogu posebno prilagođavati potrebama zakupaca. Parking prostor za automobile i kamione na licu mesta predstavlja dodatnu pogodnost kao i ograde oko čitave površine sa 24-voro časovnim nadzorom.

Skladišni prostor je sa dnevnim osvetljenjem, prskalicama za brzo reagovanje na požar (ESFR – prskalice), podižućim platformama, istovarnim rampama, grejanjem na gas, unutrašnjom visinom od 11,75 metara i rešetkom od otprilike 18×24 metara; klimatizacija se može ugraditi dodatno. Objekti za utovar poseduju hidraulične prilazne stanice i pristupne rampe.

schenker_300814Najveći zakupac će biti kompanija „DB Schenker“ Srbija koja  se seli u novi logistički centar u neposrednoj blizini Beograda početkom 2015. godine, čime nastavlja proaktivni pristup na logističkom tržištu Srbije. Centar će omogućiti klijentima logistička rešenja poslednje generacije. „DB Schenker“ Srbija će imati  2,600 m2 skladišnog i 700 m2 kancelarijskog prostora u novom Lod Center-u Beograd.

–  Novim centrom ćemo ponuditi logistička rešenja definisana po potrebi različitih industrija sa fokusom na elektronsku, automoto, mašinsku ali i industriju potrošnih dobara. U novom logističkom centru obrađivaće se više od 20.000 pošiljaka godišnje i time će Beograd dodatno biti integrisan u DB Schenker-ovu evropsku mrežu od preko 700 lokacija – navela je kompanija „DB Schenker“ u saopštenju.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.