FERCAM uspostavio saradnju sa Coface Srbija

Italijanska transportno-logistička kompanija FERCAM, koja vrlo uspešno posluje na srpskom tržištu, u cilju unapređenja svog finansijskog sistema, uspostavila je saradnju sa kompanjom Coface u Srbiji.

– Prepoznali smo kompaniju Coface kao snažnog partnera u upravljanju rizicima sa više od 50 godina iskustva i liderskom pozicijom na tržištu. Coface kreditni izveštaj, koji procenjuje individualni kreditni rizik preduzeća, kroz finansijsku snagu, profitabilnost i strukturu kapitala, doprineo je značajnom smanjenju rizika od neredovnog plaćanja i problema sa spornim potraživanjima. Na taj način dobili smo sigurnost u našim finansijama, povećanu likvidnost i vrlo visok procenat uspešno naplaćenih potraživanja – navode u kompaniji FERCAM Srbija.

FERCAM je prepoznat na transportnom tržištu kao kompanija koja sve svoje obaveze ispunjava na vreme i ponosni su na činjenicu da imaju 0 dana kašnjenja u plaćanju svojih dobavljača.

– Kako bismo ovakav trend nastavili i ubuduće, potreban nam je snažan partner, koji će nas maksimalno podržati i u potpunosti smanjiti rizik od spornih potraživanja. Upravo je to kompanija Coface i nadamo se da je ovo samo početak jedne dugotrajne i uspešne saradnje – navode u kompaniji FERCAM.