Gebruder Weiss ulaže 30 mil EUR u razvoj u Mađarskoj – Od juna u funkciji dve nove lokacije

Gebruder Weiss ubrzava razvoj u Mađarskoj – sa opsežnim investicionim paketom od oko 30 miliona evra, logistička kompanija postavlja put za dalji rast u narednih pet godina. Dve nove lokacije i novi prostor na postojećim lokacijama, omogućiće da Gebruder Weiss nastavi svoju uspešnu priču, poručuju iz ove kompanije.

Nove lokacije u Zalaegerszegu (zapadna Mađarska) i Pečuju (južna Mađarska), počeće da funkcionišu od juna. Oba kompleksa nalaze se na značajnim saobraćajnim rutama prema Južnoj i Jugoistočnoj Evropi (Jadranski koridor).

Ovaj potez takođe omogućava kompaniji Gebruder Weiss da smanji geografski jaz u svojoj mađarskoj mreži. Čitav portfolio usluga sada se može ponuditi širom zemlje i iz jednog izvora.

– Broj pošiljki se izuzetno povećao tokom protekle godine. Područje koje naročito cveta je dostava na kućnu adresu, u kojoj smo uspeli da u 2020. postignemo rast od 20% u odnosu na godinu ranije. Takav rezultat čini nas tržišnim liderom u Mađarskoj. Da bismo udovoljili velikoj potražnji kupaca za logističkim uslugama u celoj zemlji, a istovremeno nudili i najbolju moguću uslugu, radimo na sukcesivnom širenju naših logističkih kapaciteta – objašnjava Balint Varga, country manager Gebruder Weiss Mađarska.

Nova ulaganja u Đeru, Polgaru i Budimpešti

Na postojećim lokacijama takođe se odvijaju ambiciozni planovi. Na lokaciji Đer grade se nove manipulativne i logističke površine od preko 5.000 m2, koje bi trebalo da budu završene do 2024. Takođe, filijala Hajdudorog biće preseljena u Polgar, udaljen oko 30 kilometara krajem 2021, gde će joj na raspolaganju biti kompleks oko 3 puta veći od postojećeg.

Osim toga, najveće čvorište kompanije Gebruder Weiss u Mađarskoj takođe će proći kroz značajne promene – u Budimpešti će do 2023. biti izgrađeno oko 22.000 m2 kancelarijskog i logističkog prostora, čime će se postojeći kapacitet od 23.000 m2 gotovo udvostručiti.

Proširenje kompanije, koja je u Mađarskoj prisutna već 30 godina, ogleda se i u rastućem broju zaposlenih: u planu je još 100 novih radnih mesta. To znači da će tada ukupno 600 ljudi raditi za Gebruder Weiss u Mađarskoj.

Do kraja 2021. godine, ukupno šest lokacija će pružiti prilagođena logistička rešenja i pokrivenost širom zemlje sa kratkim tranzitnim vremenima u drumskom transportu, navodi se u saopštenju GW.

Foto: gw-world.com (razvoj logističkog kompleksa u Budimpešti/budući izgled)

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.