Hrvatski proizvođač čipsa i grickalica uložio 4 mil EUR u skladišni kompleks

Intersnack Adria, najveći otkupljivač industrijskog krompira i vodeći hrvatski proizvođač slanih grickalica, svečano je otvorio novo skladište gotovih proizvoda u okviru proizvodnog kompleksa u Hercegovcu.

Investicija je vredna 33 miliona kuna (4,35 miliona evra), a projekat sufinansiran iz EU fondova. Intersnack, čiji su glavni brendovi Čipi Čips, Chio, Chio Kroki Kroket, Chio Tip Top, Pom Bär i Nutline, najavljuje snažniju regionalnu prisutnost i efikasniju distribuciju, prenosi seebiz.eu.

Skladištem gotovih proizvoda Intersnack Adria zaokružuje višegodišnji proces unapređivanja fabričkog kompleksa u koji je uloženo gotovo 70 miliona kuna (9,2 miliona evra), a iz kompanije ističu da su u planu i dalja širenja, kao i potpuna modernizacija proizvodnog pogona.

Ianko Krandarov, direktor kompanija Intersnack Adria i Intersnack Bugarska (koja je zadužena i za poslove na srpskom tržištu), istakao je da je kompanija u 2021. ostvarila rast izvoza i prodaje na domaćem i inostranom tržištu, kao i značajne pozitivne pomake u poslovnim rezultatima u odnosu na 2020. – uprkos veoma izazovnoj i neizvesnoj prošloj godini, obeleženoj nastavkom pandemije i slabijim rodom krompira.

Novo skladište gotovih proizvoda, kapaciteta više od 4.700 paletnih mesta, opremljeno je najsavremenijim Warehouse Management sistemom, poštujući napredne standarde čuvanja i dalje distribucije proizvoda.

U ovom objektu će biti skladišteni svi gotovi proizvodi za hrvatsko, ali i regionalno tržište.