JYSK proširuje distributivni centar kojim snabdeva i Srbiju – Logistička zona vredna 12 mil EUR

Kompanija JYSK saopštila je u utorak da će uložiti 12 miliona evra u proširenje distributivnog centra u blizini Sofije, istovremeno najavivši i otvaranje oko 10 novih prodavnica u ovoj zemlji tokom 2022.

Proširenje obuhvata izgradnju nove logističke zone od 14.710 kvadratnih metara, koja će imati 33 utovarne rampe. Završetak gradnje najavljen je za kraj godine, što znači da će se od 2023. distributivni centar u Božurištu prostirati na površini od 106.000 kvadratnih metara, imati 148 rampi i kapacitete za 122.416 paleta.

– Nova logistička zona (Zona 4) značiće i mogućnost za nova zapošljavanja. Osim toga, ovom ekspanzijom takođe će se povećati JYSK-ov uslužni kapacitet, kako u Bugarskoj, tako i na ostalim balkanskim tržištima, kao i u Turskoj, gde bi prva prodavnica trebalo da se otvori u aprilu 2023. godine – navodi se u saopštenju danskog maloprodajnog lanca nameštaja.

Distributivni centar u Božurištu snabdeva više od 270 prodavnica na Balkanu i odgovoran je za isporuke ka svim maloprodajnim objektima, kao i za isporuke u okviru e-trgovine, na području Bugarske, Grčke, Srbije, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Takođe snabdeva i franšize u Azerbejdžanu, Albaniji, Gruziji, Kosovu*, Moldaviji i Severnoj Makedoniji.

– Svakog dana obavimo više od 10.000 komisioniranja za JYSK prodavnice i više od 5.000 za e-trgovinu, čime obuhvatimo sve maloprodajne objekte kao i sve online kupce u 5 zemalja u regionu Balkana – saopštio je ranije JYSK, ističući da je reč o najsavremenijem distributivnom centru u Bugarskoj.

– Distributivni centar u Božurištu se ističe automatizovanom tehnologijom za transport i skladištenje artikala i integracijom SAP EWM, kako bi zadovoljio potrebe JYSK prodavnica i zahteve online kupaca na Balkanu. Rezultat je besprekorna omnikanalna distribucija od strateškog skladišta (122.000 paleta), veća efikasnost i brzina (400 evro paleta na sat) i smanjenje broja pređenih kilometara do dvorišta za čak 4,5 miliona godišnje – navodi se.

Sumirajući poslovanje tokom pandemije, iz kompanije navode da je bugarski ogranak na izazove u prethodnoj godini uspešno odgovorio kombinovanim poslovanjem, u prodavnicama i putem digitalnih platformi. Ujedno je postavljen i novi rekord, jer je u finansijskoj 2020-2021. godini ostvaren promet od 196,8 miliona evra.

JYSK je, podsetimo, ušao na bugarsko tržište 2005. godine. Zapošljava preko 700 ljudi i ima 42 prodavnice u zemlji. Distributivni centar vredan 100 miliona evra otvorio je 2019. godine.

Foto: jysk.bg