JYSK proizvodi efikasnije i do Srbije – Završeno proširenje distributivnog centra vredno 12 mil EUR

Kompanija JYSK otvorila je početkom novembra novu logističku zonu u Božurištu kod Sofije. U proširenje distributivnog centra, iz kojeg se snabdeva ukupno 11 tržišta – uključujući i Srbiju, uloženo je skoro 12 miliona evra.

Ukupna površina JYSK distributivnog centra Božurište sada iznosi 106.000 m2, kompleks ima 122.416 paletnih mesta i 148 rampi.

– Samo 7 meseci nakon otpočinjanja radova, proširenje JYSK distributivnog centra Božurište je završeno. Logistička zona 4 zvanično je puštena u rad i već posluje u punom kapacitetu. Sa novom zonom, najsavremenija logistička baza u Bugarskoj povećava kapacitet za 30%, površinu za 14.170 m2 i 33 nove rampe – saopštio je međunarodni lanac za opremanje enterijera i eksterijera.

Novi magacinski deo koristiće se za skladištenje, pakovanje, pripremu i otpremu robnih pošiljki iz JYSK asortimana, dodaje se u saopštenju.

– Sa novim, većim kapacitetom svog distributivnog centra u Bugarskoj, JYSK će moći još kvalitetnije da opslužuje svoje 302 prodavnice u regionu, kao i da se priprema za ulazak na tursko tržište, planiran za prvi kvartal sledeće godine – izjavio je Vencislav Čavdarov, JYSK menadžer logistike za Balkan.

Foto: jysk.com