Koje izazove pred logistiku stavlja e-trgovina?

E-trgovina je pokazala impresivan rast u protekloj deceniji na svim glavnim tržištima, uz godišnju stopu rasta od preko 10% (Statista, 2017). U odnosu na tradicionalne, načini prodaje u segmentu e-trgovine se znatno razlikuju. E-trgovina donosi značajne promene i postavlja inspirativne zahteve u pogledu: marketinških i prodajnih aktivnosti, načina plaćanja i logističkih usluga isporuke proizvoda.

Logistika je ključni faktor kanala distribucije u e-trgovini, pri čemu je uspeh same prodaje suštinski povezan sa logističkom efikasnošću. Pred logističke sisteme i kompanije postavljaju se sasvim novi zahtevi vezani za B2C koncept poslovanja i elektronsku trgovinu.

O ovoj temi biće više reči na IV Međunarodnoj logističkoj konfereciji LOGIC 2019, koja će se održati na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu od 23. do 25. maja 2019.

Ing. Jan Kodada, Ph.D. iz kompanije Gebrüder Weiss spol. s.r.o., Prag, Češka predstaviće iskustva i trendove na području e-trgovine na tržištu Republike Češke, kao i logistička rešenja i usluge kompanije Gebrüder Weiss u B2C okruženju.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.