Lider u distribuciji lekova „Phoenix Group“ otvara logistički centar u Šimanovcima

Nemački „Phoenix Group“ će sutra u industrijskoj zoni u Šimanovcima otvoriti logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar vodeće evropske kompanije u distribuciji lekova i  drugih medicinskih  proizvoda.

Objekat će,  kako je previđeno, otvoriti Oliver Vindholc (Oliver Windholz), izvršni direktor „Phoenix“ grupe, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Zlatibor Lončar, ministar zdravlja. Iz beogradskog distributivnog centra, koji se prostire na više od 10.000 m2 sa 7.000 m2 skladišnog prostora,  zahvaljujući investiciji  od 3 mil EUR, objedinjeno će se snabdevati tržišta Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije, sa ukupno oko 18 miliona  potrošača. Objekat u Šimanovcima ujedno će biti carinsko skladište za 15 najvećih evropskih proizvođača.

Otvaranje novog logističkog centra u Srbiji za ceo Zapadni Balkan, koji je deo „Phoenix“-ovog projekta  „Most Centralno-istočne Evrope’’ i novog koncepta „Regionalni distributivni model usluge“, kompaniji  omogućava još efikasnije poslovanje u regionu – jednostavnije procedure distribucije i manje troškove, a  partnerima  u celom lancu – od  proizvođača, preko apoteka i zdravstvenih ustanova do pacijenata –   obezbediće veću dostupnost lekova, bržu registraciju, kvalitetnije  usluge i bolje snabdevanje.

„Phoenix“  grupa sa  sedištem u Manhajmu prisutna je u 26 evropskih zemalja, ima  više od 150 distributivnih  centara i 2.000 svojih apoteka, zapošljava  34.000 ljudi  i na tržište  godišnje distribuira 260 miliona pakovanja lekova za više od 120 miliona potrošača. U regionu Zapadnog Balkana posluje kao „Phoenix Pharma“, kroz mrežu 200 svojih i oko 600 partnerskih apoteka, ima 2.000 zaposlenih, od kojih u Srbiji 1.300, i uz stalni rast, dostigla je ukupan promet od 470 mil EUR.