Logistika i automobilska industrija – Toyota se sve više oslanja na Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss širi svoje partnerstvo sa kompanijom Toyota Motor u Kazahstanu. Od ove godine, pružalac logističkih usluga preuzeo je distribuciju rezervnih delova za dilere japanskog proizvođača automobila u Almatiju, najvećem gradu u državi.

Postojeće usluge uključuju transport automobila širom Kazahstana, svakodnevne isporuke delova na području Almatija, kao i logistiku skladišta.

Tržište u Kazahstanu je veoma važno za kompaniju Toyota. Tokom 2021. godine, proizvođač automobila prodao je oko 14.000 vozila u toj zemlji, čime je oko 12% ukupnog nacionalnog tržišta automobilske industrije.

– Želimo da nastavimo razvoj u Kazahstanu. Za to nam je potreban pouzdan partner za logistiku, koji je dobro upoznat sa lokalnom situacijom. Kompanija Gebrüder Weiss nam pruža usluge visokog kvaliteta već duže od decenije – izjavila je Damira Alpysbayeva, menadžer logistike u kompaniji Toyota Motor Kazahstan.

Damira Alpysbayeva, viši menadžer Toyota Motor Kazahstan, Timur Akhmetkaziyev, nacionalni menadžer za Kazahstan Gebrüder Weiss, Dieter Buchinger, regionalni menadžer za Put svile Gebrüder Weiss, John Thomson, predsednik Toyota Motor Kazahstan i Vitaliy Venchakov, generalni direktor Toyota Motor Kazahstan (Izvor: Gebrüder Weis)

Kao najvažniji trgovinski partner Centralne Azije, Kazahstan takođe predstavlja atraktivno tržište za rast kompanija iz Nemačke i Austrije. Roba koja se izvozi iz Austrije uključuje farmaceutske proizvode, mašine, mernu opremu, papirnu i metalnu galanteriju koja se najčešće koristi u naftnoj industriji.

Gebrüder Weiss posluje u Kazahstanu od 2007. godine i stekao je reputaciju pouzdanog pružaoca logističkih usluga za industriju i trgovinu. Ponuda usluga uključuje drumski (uključujući multimodalni transport), vazdušni i pomorski transport robe, carinjenje, logistiku skladišta i upravljanje lancem snabdevanja.

Centralni logistički centar na Novom putu svile

Kazahstan postaje sve važniji i kao ključna tačka na Novom putu svile. Država takođe koristi svoj povoljan geografski položaj, koji je čine idealnim centrom za trgovinu kineskom robom u Evropi i Zapadnoj Aziji.

Gebrüder Weiss takođe upravlja lokacijama duž Novog puta svile u Turskoj, Gruziji, Jermeniji, Uzbekistanu i Kini.

Naslovna foto: Gebrüder Weiss/Kudrat