„Milšped“ otvorio firmu u Nemačkoj

„Milšped Grupa“ je saopštila da otvaranjem firme u Nemačkoj širi poslovanje na evropskom tržištu.

Kako je navedeno, ovaj potez je jasan pokazatelj da Grupa ostvaruje svoj cilj za 2016. godinu – početak poslovanja na tržištu Nemačke, gde će primeniti inovativnost, stručnost i iskustvo stečeno tokom 22 godine dugog rada u transportu i logistici.

Firma „Milšped GmbH“, članica „Milšped Grupe“, sa sedištem u Minhenu, počela je rad u aprilu 2016. godine.

„Milšped Grupa“ će, kao početni deo svog strateškog plana za ovo tržište, obavljati usluge transporta i distribucije u okviru autoindustrije, po kojoj je ova evropska zemlja poznata u svetu.

Usluge distribucije i transporta obuhvataju: transport vozila širom Nemačke, zatim transport vozila iz Nemačke ka većim transportnim lukama u okruženju, kao i povratne linije transporta ka Nemačkoj.

– Ovom aktivnošću ćemo ojačati svoje pozicije kod svojih klijenata/partnera – svetskih lidera u proizvodnji vozila – navela je kompanija u saopštenju.

U narednoj fazi planirano je, prema navodima iz saopštenja, uspostavljanje LC/HUB za zbirne pošiljke, odnosno zbirnog centra za distribuciju robe kroz Nemačku i skladišta za vozila. Nakon toga, uslediće razvijanje svih usluga, kako bi klijentima bila ponuđena jedinstvena integrisana logistička podrška u punom obimu, poput one koja je već razvijena u Srbiji i zemljama regiona.

– S obzirom da je Nemačka velika ekonomska sila, kao i najznačajnije tržište Evropske unije, a ujedno je i najveći evropski izvoznik, naša očekivanja su da posredstvom nove firme širimo svoju globalnu mrežu, kao i da budemo usko povezani sa glavnim logističkim tokovima Evrope. Nova pozicija će doprineti daljem razvoju Grupe i povećanju njenog poslovnog uticaja, uz optimizaciju i smanjenje logističkih troškova za svoje klijente – ističu u kompaniji „Milšped“.